Wetenschappelijk onderzoeker Huisartsgeneeskunde

Wetenschappelijk onderzoeker Huisartsgeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 25 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U doet onderzoek naar de effectiviteit van spoedzorgonderwijs aan huisartsen in opleiding. Het onderzoek is gericht op de mate waarin de vaardigheden die men tijdens een spoedzorg cursus leert beklijven en in de praktijk toegepast worden. Dit wordt gedaan aan de hand van video-opnames van een simulatietoets, welke worden getranscribeerd en geanalyseerd door middel van discours analyse en een vergelijking van de beoordelingen van de toets. Er worden ook vragenlijsten en interviews met deelnemers afgenomen om te onderzoeken in hoeverre men het geleerde in de praktijk toepast.

U verzamelt en analyseert bovengenoemde gegevens. Hierbij wordt u ondersteund door de projectgroep. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het presenteren en publiceren van de resultaten en het onderhouden van goede contacten met zowel de deelnemers aan het onderzoek als de staf van de Huisartsopleiding en Schola Medica. U zorgt ervoor dat uw kennis op het gebied van de onderzoeksmethodes up-to-date blijft. Het is de bedoeling dat het onderzoek na drie jaar leidt tot een promotie. U heeft de gelegenheid om deel te nemen aan conferenties en cursussen die relevant zijn voor de promotie.

Het project is een samenwerking van de Huisartsopleiding van het Erasmus MC en het spoedzorg onderwijscentrum Schola Medica. Schola Medica geeft spoedzorg onderwijs aan artsen in opleiding tot specialist. Met name door het geven van scenario-simulatie onderwijs in kleine groepen leert de aios goed te handelen in een acute situatie. U bent deels werkzaam binnen het Erasmus MC en deels bij Schola Medica te Utrecht.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

U heeft een masteropleiding waarin u ervaring met discours analyse of vergelijkbaar kwalitatief onderzoek heeft opgedaan. U heeft de ambitie om te promoveren en affiniteit met medisch onderwijs en de huisartsgeneeskunde. U bent communicatief vaardig in woord en geschrift in zowel de Nederlandse als de Engelse taal, in staat om zelfstandig te werken en resultaten te vertalen naar de onderwijspraktijk. U bent een netwerker met goede contactuele eigenschappen. U heeft de ambitie om onderzoek te publiceren in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Onderwijservaring en ervaring met onderzoek in medische en/of onderwijscontext, interviewen en kwalitatief onderzoek is een pre.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma's en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een periode van drie jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.361,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De afdeling Huisartsgeneeskunde heeft, onder meer, de taak huisartsen op te leiden; de driejarige huisartsopleiding is een medische specialisatie na het artsexamen. De artsen in opleiding werken 4 dagen per week in een huisartspraktijk onder begeleiding van een ervaren huisartsopleider. Daarnaast volgen zij één dag per week groepsonderwijs op de afdeling. Een aantal van deze terugkomdagen op de afdeling zijn gegroepeerd in landelijk onderwijs bij Schola Medica in Utrecht. Hier wordt het onderzoek ook uitgevoerd.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2750—€4361 per maand
  • Universitair
  • 23.04.19.TG-P514436-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you