Promovendus ‘Stimuleren van cognitieve vaardigheden bij doofblindheid 0-18 jaar’

Promovendus ‘Stimuleren van cognitieve vaardigheden bij doofblindheid 0-18 jaar’

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 23 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus ‘Denken in dialoog: Stimuleren van cognitieve vaardigheden bij kinderen en jongeren met doofblindheid tijdens communicatieve interacties’

De promovendus verricht een vierjarige studie naar werkzame opvoederstrategieën voor het bevorderen van de cognitieve ontwikkel

Functieomschrijving

Promovendus ‘Denken in dialoog: Stimuleren van cognitieve vaardigheden bij kinderen en jongeren met doofblindheid tijdens communicatieve interacties’

De promovendus verricht een vierjarige studie naar werkzame opvoederstrategieën voor het bevorderen van de cognitieve ontwikkeling van kinderen en adolescenten met aangeboren doofblindheid. We baseren ons daarbij op Piagets theorie over de wijze waarop het kind de wereld leert begrijpen en op ontwikkelde strategieën om kinderen met doofblindheid te stimuleren in hun communicatieve en algehele ontwikkeling. De studie heeft drie fasen: pilotfase, interventiefase en evaluatiefase. De pilotfase is bedoeld om een indruk te krijgen van de effectiviteit van geselecteerde opvoederstrategieën en om ervaring op te doen met een nieuwe training voor opvoeders. In de interventiefase zal gekeken worden naar de mate waarin niet alleen leerkrachten, maar ook ouders en begeleiders opvoederstrategieën daadwerkelijk gaan toepassen als gevolg van de training en in welke mate de cognitieve vaardigheden van de participanten hierdoor verbeteren. Om te kunnen achterhalen of de training verantwoordelijk is voor de gewenste veranderingen, wordt een multiple case experiment in combinatie met een non-equivalent controlegroep design uitgevoerd. In de evaluatiefase zullen de verzamelde data worden geanalyseerd en zullen de resultaten worden gedeeld met praktijk en wetenschap.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een gemotiveerde kandidaat met:
• een afgeronde relevante universitaire studie, zoals orthopedagogiek, ontwikkelingspsychologie of taalwetenschap
• affiniteit met personen met doofblindheid
• goede academische vaardigheden in het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van artikelen
• kennis over N=l design en ervaring met het coderen van video-opnames gelden als een pre
• goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, ook in het Engels.

Competenties:
• analytisch denkvermogen
• resultaatgerichtheid
• kritische onderzoekshouding
• doorzettingsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:
- een startsalaris van minimaal € 2.325,- (schaal P) tot maximaal € 2.972,- in het vierde jaar bij volledige werktijd
- 8% vakantietoelage, 8,3% eindejaarsuitkering en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden
- een tijdelijke promovendusaanstelling van 4 jaar voor 38 uur per week, die dient te worden afgesloten met een individuele dissertatie. U krijgt een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid aan de hand van een beoordeling wordt de aanstelling verlengd voor het resterende gedeelte van het traject.

De promovendus neemt deel aan het facultaire opleidingsprogramma voor promovendi en krijgt een persoonlijk opleidings- en begeleidingsplan. De faculteit biedt de mogelijkheid om internationale congressen te bezoeken en te participeren in workshops en seminars.

Beoogde ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 24 juni 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf en de Code of Conduct for the recruitment of researchers, https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen - psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde, en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken, en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

De promovendus werkt binnen de faculteit GMW bij de vakgroep Orthopedagogiek en wordt begeleid door prof. dr. Marleen Janssen en dr. Saskia Damen. De promotieplaats wordt gesubsidieerd vanuit het fonds IVD en uitgevoerd in samenwerking met Koninklijke Kentalis.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €2972 per maand
  • Universitair
  • 219030H

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you