Universitair Docent Rechtstheorie (1,0 fte)

Universitair Docent Rechtstheorie (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 jun 26 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een Universitair Docent Rechtstheorie. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Als Universitair Docent Rechtstheorie zul je bijdragen aan het voorbereiden en verzorgen van onderwijs op het terrein van de rechtstheorie in de door het departement en de faculteit aangeboden bachelor- en masteropleidingen. Je zult worden ingezet in basisvakken van de bacheloropleiding zoals Grondslagen van Recht, Perspectieven op Recht of Algemene Rechtsleer. Tevens zul je, afhankelijk van jouw expertise, een bijdrage leveren aan overig bacheloronderwijs en mastervakken. Je draagt zorg voor kwalitatief goed onderwijs conform de daarvoor geldende universitaire en departementale richtlijnen. Daarnaast verricht je onderwijsgebonden onderzoek, dan wel onderzoek op één van de terreinen waarbij de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie is betrokken, zoals het onderzoekzwaartepunt Rechtsstaat en Rechtspleging.

Daarnaast verwachten wij dat je:
 • afstudeerwerk, masterscripties en andere onderzoeksprojecten van studenten begeleidt;
 • executive onderwijs verzorgt op het terrein van de rechtstheorie;
 • Nederlandstalige en Engelstalige wetenschappelijke publicaties verzorgt op het terrein van de rechtstheorie;
 • je inspant voor het werven en het uitvoeren van tweede en derde geldstroomonderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van Universitair Docent zoeken wij een jurist met gedegen basiskennis van de rechtstheorie. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:
 • je beschikt over ervaring in het rechtstheoretische onderwijs, je bent breed inzetbaar en je weet kennis op een enthousiaste manier over te brengen op studenten;
 • je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of je bent bereid deze te halen;
 • je bent een jurist met aantoonbare belangstelling voor en kennis van de rechtstheorie, en blijk gevend van wetenschappelijke creativiteit, onder meer tot uitdrukking komend in (de bereidheid tot) samenwerking met andere vakgebieden en/of disciplines;
 • je hebt een afgerond proefschrift op het terrein van de rechtstheorie of een ander voor de functie relevant terrein;
 • je hebt zo mogelijk ervaring met het verwerven en het uitvoeren van tweede en derde geldstroom projecten;
 • je beschikt over goede contactuele eigenschappen;
 • je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • ervaring in de juridische praktijk strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 1,0 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk op onze website voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is één van de grote faculteiten binnen de Universiteit Utrecht. Het departement Rechtsgeleerdheid, dat hiervan deel uitmaakt, is één van de oudste departementen van de Universiteit Utrecht, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht, met ca. 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekend geoutilleerde Juridische Bibliotheek.

Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht – privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht, alsmede internationaal en Europees recht – en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen. 

De Universitair Docent zal gaan werken bij de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie van het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen en in executive cursussen van het departement, neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Het onderzoek is veelomvattend en grensverleggend. De afdeling kent o.a. leerstoelen in het omgevingsrecht, staatsrecht, bestuursrecht, rechtstheorie, fundamentele rechten en Europees en nationaal waterrecht.

Specificaties

 • Hoogleraar, uhd, ud & lector
 • Recht
 • 38—40 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • Universitair
 • 1049148

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps