Onderwijskundig adviseur

Onderwijskundig adviseur

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 30 jun Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van het UT-onderwijs en de continue professionalisering van UT-docenten? Wil je jouw onderwijskundige expertise inzetten bij het adviseren van docenten en opleidingsdirecteuren en in diverse onderwijskundige projecten? Wil jij werken in een dynamische omgeving, waar veel ruimte is voor verdere ontplooiing? Reageer dan!

Wij zoeken momenteel een onderwijskundig adviseur.

Je wordt onderdeel van een team van professionele onderwijskundig adviseurs van het Centre of Expertise in Learning and Teaching (CELT). De CELT-adviseurs ondersteunen docenten, opleidingsdirecteuren en anderen in het ontwerpen en continu verbeteren bij alle aspecten van universitair onderwijs: een bijeenkomst, een vak/module en het gehele curriculum, waarbij het leren van de student centraal staat. Dit doen we door het ontwerpen en verzorgen van trainingen en trajecten (zoals BKO, SKO, SKE), en advies- en ondersteuningsactiviteiten. ICT in onderwijs, kwaliteitszorg en docentprofessionalisering zijn een aantal speerpunten in ons werk. In het CELT-team zijn collegiale samenwerking en het leren met en van elkaar belangrijke uitgangspunten. Voor het grootste deel van je aanstelling word je gedetacheerd naar de faculteit Behavioral, Management & Social Sciences. In nauwe afstemming met twee CELT-collega’s verdeel je de aandachtsgebieden en werkzaamheden; gezamenlijk dragen jullie bij aan professionalisering van de docenten en aan het verbeteren van al het onderwijs in de faculteit.

De uitdaging: allround onderwijskundig adviseur

  • Je ondersteunt docenten in hun BKO traject, middels advisering, individuele begeleiding en faciliteren en/of leiden van groepsbijeenkomsten;  
  • Je adviseert en ondersteunt opleidingen bij diverse (innovatieve) projecten;
  • Je adviseert en ondersteunt opleidingen in het kader van kwaliteitszorg en de voorbereiding op accreditaties;
  • Je beoordeelt docentportfolio’s, voert lesbeoordelingen uit en houdt beoordelingsgesprekken in het kader van de BKO.  

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

Je bent enthousiast en inspirerend, en kunt goed samenwerken met zowel docenten, opleidingsdirecteuren als met collega’s. Je hebt:

  • aantoonbare onderwijskundige kennis en ervaring t.a.v. hoger onderwijs;
  • ervaring met het geven van onderwijskundig advies en met innovaties in het hoger onderwijs;
  • ervaring met het begeleiden van docenten gericht op hun professionalisering, zowel in groepen als individueel;
  • ervaring in het omgaan met verschillende activiteiten en projecten tegelijkertijd, zowel individueel als in teams;
  • uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands;
  • een academische opleiding.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Voor meer informatie over deze positie, kun je contact opnemen met de heer ir. Frank van den Berg, Hoofd CELT, tel. 053- 489 3739, email f.m.j.w.vandenberg@utwente.nl.

Je kunt je motivatiebrief inclusief recent CV t/m 30 juni 2019 uploaden via de link hieronder.

De gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 8 juli 2019.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een aanstelling voor in eerste instantie 2 jaar. De functie is in principe voor 24 uur per week (0,6 fte), het salaris is max € 4.978,-- (schaal 11) afhankelijk van ervaring en kwalificaties. Daarnaast kent de UT goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een stimulerende omgeving in een team van enthousiaste professionals. Je krijgt ruimschoots gelegenheid om zelf invulling te geven aan je taken en verantwoordelijkheden, inclusief ruimte voor verdere professionalisering en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Werkgever

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.
 
Het Centre for Educational Support (CES) verzorgt alle studieondersteunende activiteiten van de Universiteit Twente. Deze activiteiten omvatten ander andere studiebegeleiding en -voorlichting, registratie van diploma’s, studievoortgang en roostering. Voor alle aandachtsgebieden geldt dat steeds verbindingen worden gezocht binnen en buiten de universiteit.

Specificaties

  • Onderwijs; Beleid- en staf
  • max. 24 uur per week
  • max. €4978 per maand
  • Universitair
  • 1048006

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you