Technicus Elektrokatalyse (1,0 fte)

Technicus Elektrokatalyse (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jun 9 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een Technicus Elektrokatalyse. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Heb jij een affiniteit met techniek en chemie? Dan is de functie technicus Elektrokatalyse bij de Universiteit Utrecht misschien wat voor jou! Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die graag assisteert in het ontwerpen en bouwen van testopstellingen waar promovendi en onderzoekers hun elektrokatalyse experimenten mee uitvoeren.

Je zult als technicus Elektrokatalyse in een groter (internationaal) team van technici en onderzoekers werken, die als gezamenlijk doel het ontwikkelen en toepassen van nieuwe meettechnieken in de katalyse hebben. Voor jou is er de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot expert op het gebied van elektrochemie/elektrokatalyse. Binnen jouw dagelijkse werkzaamheden zal het een uitdaging zijn om verschillende spectroscopische technieken te combineren met elektrochemische cellen, zodat er voor de onderzoekers een beter begrip van de chemische reactie ontstaat. Goede communicatie met je collega technici én nauw overleg met (internationale) wetenschappers zullen nodig zijn om tot een doelmatig ontwerp voor elektrokatalytische testopstellingen te komen.

Taken die in deze functie aan bod zullen komen zijn o.a.:

  • het ontwikkelen van elektrochemische testcellen;
  • het bouwen van elektrochemische opstellingen, in combinatie met analytische en spectroscopische apparatuur, om elektrokatalytische experimenten in-situ te volgen;
  • het geven van instructies over gebruik apparatuur en veilig werken, t.b.v. onderzoek en onderwijs;
  • het beheer van elektrochemische, analytische en spectroscopische apparatuur.
Daarnaast kunnen er enkele algemene taken zijn die uitgevoerd dienen te worden t.b.v. de groep Anorganische Chemie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beheer van apparatuur, het plaatsen van bestellingen en het zorg dragen voor een veilige werkomgeving.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een leergierige kandidaat met een hands-on mentaliteit, die graag in een internationale omgeving zoals de Universiteit Utrecht werkt. De ideale kandidaat heeft:

  • een hbo- of wo-master diploma Chemie/Techniek (of vergelijkbare opleiding);
  • kennis van materialen en (elektro)chemische opstellingen/reacties;
  • affiniteit met en (basis)kennis van techniek;
  • interesse in chemisch onderzoek;
  • goede communicatievaardigheden en beheersing van het Nederlands en Engels;
  • goede organisatorische vaardigheden en kan goed multitasken;
  • ervaring met laboratoriumopstellingen, elektrochemie en spectroscopische technieken (wordt als een voordeel gezien).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Het betreft aanvankelijk een aanstelling voor één jaar. Na een positieve evaluatie middels een B&O-gesprek heb je uitzicht op een verlenging, welke gekoppeld is aan de termijn van de beschikbare projectgelden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.261,- en maximaal € 3.445,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7/8 van de cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuzemodellen voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk op onze website voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. De faculteit heeft omstreeks 5.600 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om de kwaliteit van het onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het hier het jaarbeeld 2018 van de faculteit Bètawetenschappen.

Binnen het kader van de Strategische Alliantie tussen de Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Eindhoven, maak je in deze functie deel uit van de groep Anorganische Chemie en Katalyse bij de Universiteit Utrecht, onder leiding van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen. Het doel van de Strategische Alliantie is om de krachten te bundelen zodat hernieuwbare energiebronnen omgezet kunnen worden in chemische energie, met het oog op het verduurzamen van de samenleving.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Techniek; Natuurwetenschappen
  • 36—40 uur per week
  • €2261—€3445 per maand
  • HBO
  • 1050034

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you