3 Privacy Officers (0,8 - 1,0 fte)

3 Privacy Officers (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 4 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht is plek voor drie privacy officers. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De afdeling Juridische zaken van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een senior privacy officer/jurist (0,8 - 1,0 fte) en twee junior privacy officers/juristen (2,0 fte).

De implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vindt op diverse plaatsen binnen de Universiteit Utrecht (UU) plaats. In de faculteiten en diensten is de eerstelijns ondersteuning ingericht. Binnen de Universitaire Bestuursdienst (UBD) is de tweedelijns ondersteuning ingericht. De privacy officer/jurist valt hiërarchisch onder de afdeling Juridische Zaken en heeft functionele relaties met de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en de directeuren van de toegewezen faculteiten en diensten en werkt nauw samen met collega’s van datamanagement en informatiebeveiliging.

De privacy officer/jurist:
  • fungeert als linking pin tussen de FG en de privacy-contactpersoon van de faculteiten en diensten;
  • is eerste aanspreekpunt voor de faculteiten en diensten, i.h.b. van de privacy contactpersoon;
  • treedt op als adviseur van de directeur van de faculteit en dienst op het gebied van privacy;
  • draagt mede zorg voor het opstellen en implementeren van universitair beleid en regelgeving in de faculteiten en diensten;
  • is lid van zowel het Data Support Teams van de toegewezen onderdelen als van het UU Data Support Team;
  • begeleidt de uitvoering van Data Protection Impact Assessments.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken voor de senior functie een jurist (WO) met kennis en ervaring op het gebied van privacy en (implementatie van) de AVG. Kennis van datamanagement en/of informatiebeveiliging is een pre. Voor de junior functies zoeken we juristen met kennis op het gebied van privacy en (implementatie van) de AVG. 

De privacy officers hebben tot taak om de organisatie een stap verder te helpen op het gebied van privacy en werken daarom hands-on en hebben een dienstverlenende houding. We verwachten dat je in een complex krachtenveld zelfstandig en soms onder grote tijdsdruk kunt werken. Je zult op diverse niveaus in de organisatie met anderen samenwerken. Dit vergt een flexibele werkhouding en een sterk analytisch vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende functie voor 0,8 - 1,0 fte. Het betreft voor alle functies een aanstelling voor een jaar met een proeftijd van twee maanden en bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling.

Het salaris voor de senior functie bedraagt minimaal € 4.406,- en maximaal € 5.656,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten). Het salaris voor de junior functies bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,-bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten).

Daarnaast mag je rekenen op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op onze website: Werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst (UBD) en ondersteunt het College van Bestuur en de leiding van faculteiten en diensten op juridisch gebied. Zij signaleert relevante wijzigingen in wet- en regelgeving en adviseert over de juridische aspecten van het universitaire beleid. Zij bewaakt de juridische kwaliteit van overeenkomsten en interne regelgeving, onder andere door het opstellen van modellen en handleidingen. De afdeling ondersteunt bij de totstandkoming van belangrijke overeenkomsten. Daarnaast adviseert zij bij juridische kwesties, vooral als deze kunnen leiden tot grote financiële schade of reputatieschade voor de universiteit. Het team bestaat momenteel uit zestien juristen, en een secretariaat dat wordt bemenst door drie personen.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €2709—€5656 per maand
  • Universitair
  • 1053750

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you