Docent en Onderzoeker Academische Vaardigheden

Docent en Onderzoeker Academische Vaardigheden

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 11 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een afgeronde masteropleiding en lijkt het je leuk om het geven en ontwikkelen van onderwijs te combineren met (onderwijskundig) onderzoek binnen een academische omgeving? Dan is de functie van docent en onderzoeker binnen de faculteit der Bètawetenschappen van de VU misschien iets voor jou!

Functieomschrijving

Als docent en onderzoeker participeer je actief in projecten om het onderwijs verder te ontwikkelen en te innoveren. Wetenschappelijk onderzoek speelt daarbij een belangrijke rol.

Bij de VU krijg je als docent en onderzoeker de kans om je te verdiepen, academische innovaties te doen, bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs(innovaties) en om een onderwijsportfolio op te bouwen. Het traject kent een focus op persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling als docent en academische ontwikkeling.

Jouw taken
  • je houdt je bezig met het vernieuwen van (delen van) vakken binnen verschillende opleidingen waarbij de focus ligt op actieve werkvormen; daarbij doe je gericht onderzoek met het doel daarover te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften
  • je verzorgt delen van het mentoraat en tutoraat binnen de bacheloropleiding Mechanical Engineering (ME) en Farmaceutische wetenschappen (FAR), met focus op vakoverstijgende (academische) vaardigheden, loopbaanoriëntatie en academische houding
  • je bent betrokken bij projectvakken waarbij de ontwikkeling van academische vaardigheden, zoals schrijven, presenteren en samenwerken centraal staan (o.a. nakijken van verslagen en geven van individuele feedback)
  • je voert coördinerende en administratieve taken ten behoeve van het onderwijs binnen de opleidingen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde master opleiding
  • je hebt aantoonbare affiniteit met het geven van (vaardigheden)onderwijs
  • als je ervaring hebt met onderwijskundig of sociaal psychologisch onderzoek dan is dat een pré
  • je hebt affiniteit met de inhoud van de opleidingen FAR en ME
  • werken met IT (tools) is voor jou geen probleem en je bent vaardig in het gebruik van Word, Excel en Powerpoint
  • je beschikt over goede organisatorische capaciteiten
  • je hebt goede sociale vaardigheden en bent benaderbaar voor studenten
  • je bent in staat om goed te kunnen samenwerken binnen een team van docenten
  • je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 en staat open voor 0,8 fte.

Deze functie is bij uitstek geschikt voor startende docenten. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan per direct ingaan. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden. Tevens stellen we je in staat om  de basiskwalificatie onderwijs (BKO) te behalen.  Leidinggevende is het hoofd van de sectie Innovations in Human Health & Life Sciences (iH2LS), prof. dr. Jacqueline van Muijlwijk.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus. Gezien de personele samenstelling van onze afdeling wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan een vrouwelijke kandidaat.  

Faculteit der Bètawetenschappen
De faculteit der Bètawetenschappen verzorgt diverse Bachelor en Master programma’s gerelateerd aan levens-, gezondheids-, milieu- en aardwetenschappen.
De aangeboden functie valt binnen de sectie iH2LS van de afdeling Scheikunde & Farmaceutische wetenschappen. Vanuit deze interdisciplinaire afdeling wordt onderwijs voor een groot aantal opleidingen verzorgd, waaronder de bacheloropleidingen FAR, Scheikunde, Science, Business & Innovation, Medische Natuurwetenschappen en de masteropleidingen Drug Discovery & Safety en Chemistry. Sinds kort is daar ook de bacheloropleiding ME aan toegevoegd. Deze opleiding is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit en de Universiteit Twente.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.
Over de sectie
De sectie Innovations in Human Health & Life Sciences bestaat uit een jong en dynamisch team van docenten onder leiding van prof.dr. Jacqueline van Muijlwijk-Koezen, die onderwijs geeft en ontwikkelt binnen eerdergenoemde opleidingen. Naast het geven van onderwijs is er een speciale focus op wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie en effecten van activerend leren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek
  • Universitair
  • 1134

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you