Senior Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Agro-Ecologie

Senior Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Agro-Ecologie

Geplaatst Deadline Locatie
18 jul 27 aug Bunnik

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het versterken van het programma Bodem, Ruwvoederproductie & Kringlopen in de Veehouderij zijn wij op zoek naar een Senior Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Agro-Ecologie

Functieomschrijving

Het programma Bodem, Ruwvoederproductie & Kringlopen
Bij de projecten in dit programma richten wij ons op het verduurzamen van de veehouderij. Voorbeelden van projecten zijn te vinden op onze website www.louisbolk.nl/projecten, zoals bijvoorbeeld Biodiversiteit in Brabant, Winst en Weidevogels, Carbon Valley, Natte teelten als alternatief landgebruik in het veenweidengebied, Bufferboeren of Vruchtbare Kringlopen. Andere gebieden waarop het Louis Bolk Instituut werkzaam is, zijn o.a. duurzame ketens, agro-biodiversiteit, veredeling, diergezondheid & dierenwelzijn, gezonde voeding  en complementaire gezondheidszorg.

We voeren de projecten uit in een uitdagende en praktische setting, in samenwerking met ondernemers, vertegenwoordigers uit de agrarische sector en de gezondheidszorg, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven.

De functie
Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, voedergewassen, biodiversiteit, mineralenkringlopen en – emissies,  en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Je geeft invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en publiceert de onderzoeksresultaten. Daarnaast ben je, in overleg met de programmacoördinator, mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten, het verder ontwikkelen van inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten en het onderhouden en versterken van ons netwerk.

Specificaties

Louis Bolk Instituut

Functie-eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een veehouderij en agro-ecologie deskundige met:

  • Een universitaire opleiding, met afstudeerrichting of relevante werkervaring in de richting bodemkwaliteit, ruwvoederproductie, mineralenkringlopen, economie, biodiversiteit en emissies in bij voorkeur de veehouderij
  • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring
  • Aantoonbaar ervaring en affiniteit met participatief onderzoek
  • Ervaring met multidisciplinair projectmanagement en projectacquisitie
  • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)
  • Ervaring met het schijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties
  • Ervaring met presenteren en praktijkgerichte kennisoverdracht
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • In het bezit van een rijbewijs

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kan jij resultaatgericht en analytisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Werkgever

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Landbouw; Natuurwetenschappen
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • SP sollicitatie Veehouderij

Werkgever

Louis Bolk Instituut

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kosterijland 3-5, 3981 AJ, Bunnik

Bekijk op Google Maps

Interesting for you