Software Engineer - Sport Data Valley (1 fte)

Software Engineer - Sport Data Valley (1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 jul 30 sep Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Sport Data Valley (SDV) is in 2015 gestart als initiatief van het Topteam Sport. SDV wil de ICT-potentie binnen sport en bewegen ontsluiten voor meer sport- en datagedreven innovatie en een internationale toppositie in sportwetenschap. SDV biedt verbinding tussen partijen en technische toegang tot sport- en beweegdata voor iedereen. Het is een ICT-platform voor het (inter-)nationale sportnetwerk, met (inter)nationale sportdata en sportsoftware. In deze unieke state-of-the-art infrastructuur worden pro-actief data, methoden en profielen verzameld en geconnect. De SDV biedt rekencapaciteit, analyses en tools voor coaches, atleten, maar ook voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

In 2016 is een werkend ICT-platform gebouwd en opgeleverd door het Topteam Sport. Tegelijkertijd heeft het Topteam Sport een netwerk ontwikkeld van Sportinnovator Labs waar onderzoek en innovatie plaatsvindt in de sport. In 2017 is gestart met het pro-actief ‘vullen van de database’. Prof.dr. Joost Kok heeft, samen met een aantal Nederlandse universiteiten, succesvolle pilotprojecten uitgevoerd en tot showcases ontwikkeld met KNVB, MyLaps, KNSB, KNLTB en KNZB. Ook zijn er showcases rond Klimraam 2.0 en rond lopers bij de TUe/UU in ontwikkeling.

In dit project wordt de huidige SDV-infrastructuur doorontwikkeld naar een hoogwaardige sportdata infrastructuur door een consortium van hoger onderwijsinstellingen (Universiteit Leiden, Universiteit Twente, TU Delft, VU Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam). Ook wordt gewerkt aan opschalen in omvang van verbonden datasets, methoden en technieken, gebruikers en zichtbaarheid.

Het doel is een zelfstandig exploitabele infrastructuur die voor:

  • wetenschappers van belang is voor hoogwaardig onderzoek naar sport en bewegen;
  • beleidsmakers in sport(bonden) toegang geeft tot data voor beleidsontwikkeling en evaluatie;
  • topsporters en coaches een bron van gegevens is voor prestatieverbetering
  • bedrijven een netwerk en infrastructuur vormt die uitdaagt tot nieuwe technologie en dienstenontwikkeling.

Om van data naar bruikbare kennis en inzichten te gaan, zullen op deze infrastructuur data analyse services worden ontwikkeld. Rond deze infrastructuur zal in de toekomst ook educatie, outreach en bedrijvigheid worden gestimuleerd. Bedrijven worden gestimuleerd om een bijdrage te ontwikkelen aan (open) standaarden en services die de infrastructuur technisch mogelijk maken en tot interessante use-cases leiden. De ontwikkeling van deze infrastructuur is erop gericht om in vier jaar te groeien naar een gebruikersbasis die garant staat voor bedrijfseconomische duurzaamheid.

SDV wordt daarmee een nationale onderzoeksfaciliteit en een duurzaam exploitabele infrastructuur die tot doel heeft om een interactief platform te blijven en het gebruik van de beschikbare data en tools in hoog tempo te vergroten en te verbreden.

Het LIACS is één van de instituten van de Faculteit Wiskunde & Natuur wetenschappen en penvoerder van de Sport Data Valley. Het onderzoek van LIACS adresseert fundamentele informatica-vraagstukken en voorziet in de informatica-behoefte in de maatschappij, zoals in de gezondheidszorg, life science en sterrenkundig onderzoek, logistiek, elektronica, bouw en techniek. Zie voor meer informatie www.liacs.leidenuniv.nl.


Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, LIACS zoekt: Software engineer Sport Data Valley (1 fte)

De werkzaamheden
De Sport Data Valley wil dé nationale onderzoeks- en innovatie infrastructuur op het gebied van sport data worden. Sport Data Valley wordt daarmee de plek waar atleten, coaches, sportbonden en andere geïnteresseerden sportdata kunnen verzamelen, opslaan, structureren en (laten) analyseren. Een team van software engineers werkt aan de ontwikkeling van deze infrastructuur. De software engineers vertalen de behoeften en requirements naar concrete software oplossingen, en ontwikkelen, testen, verbeteren en onderhouden deze software oplossingen. Voor de uitbreiding van dit team zoeken de Universiteit Leiden en Universiteit Twente een software engineer met ervaring in het ontwikkelen van gebruikersgerichte (data)platformen en kennis van bestaande (open source) oplossingen op het gebied van authenticatie, security, opslag en cloud services. Het kernteam zit in Leiden. Bij geschikte kandidaten kan de aanstelling echter plaatsvinden aan de Universiteit Leiden óf de Universiteit Twente, afhankelijk van de locatie van de kandidaat. Remote werken is daarbij een optie. 

De software engineer:

  • is samen met onze IT-leverancier verantwoordelijk voor het opstellen en uitwerken van gewenste specificaties in een technisch ontwerp en IT architectuur
  • is medeverantwoordelijk voor het proces rondom de ontwikkeling, uitvoering, testen en onderhoud van de software
  • kan goed zelfstandig (remote) werken
  • ontwikkelt en test de software, samen met anderen
  • schrijft begeleidende documentatie over de software (inclusief API documentatie), zowel voor eindgebruikers, systeembeheerders als andere ontwikkelaars 

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

De persoon die wij zoeken:

  • heeft een afgeronde universitaire of hbo-opleiding, bij voorkeur in informatica
  • heeft ervaring met programmeren in bij voorkeur Ruby (on Rails), React, Python en R,
  • heeft ervaring met cloud platforms en verwante tools zoals Kubernetes en Docker,
  • heeft ervaring met datamanagement tools, databases, data frameworks, bijvoorbeeld PostgreSQL en MongoDB.
  • heeft ervaring met software project management (gebruik van tools zoals git)
  • kennis over AVG en privacy-by-design is een pré
  • beschikt over uitstekende analytische, communicatieve en sociale vaardigheden;
  • beheerst de Engelse en Nederlandse taal uitstekend;
  • werkt zowel zelfstandig als in teamverband en heeft affiniteit met het werken in een sport(wetenschappelijke)omgeving

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie of de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Auke Damstra (Managing Director SDV): a.j.damstra@liacs.leidenuniv.nl

Informatie over de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen kunt u vinden op http://www.science.leidenuniv.nl/.
Meer informatie over werken bij de Universiteit Leiden vindt u op http://werkenbij.leidenuniv.nl/.
Meer informatie over de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica kunt u vinden op https://www.utwente.nl/nl/ewi/.
Meer informatie over werken bij de Universiteit Twente vindt u op https://bit.ly/2JthzX5 

Solliciteren
Sollicitaties, voorzien van het vacaturenummer, kunnen digitaal worden ingestuurd via de sollicitatiewebsite van het Leiden Institute for Advanced Computer Science: http://jobs.liacs.leidenuniv.nl/. De sollicitatie moet vergezeld zijn van een motivatiebrief en cv. Aanmelding kan tot uiterlijk 1 oktober 2019.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten aan de Universiteit Leiden of de Universiteit Twente. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709 en maximaal € 4.274.

Daarnaast kennen de Universiteit Leiden en Universiteit Twente goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden en op https://www.utwente.nl/nl/hr/arbeidsvoorwaarden/  

Diversiteit
De Universiteit Leiden en Universiteit Twente hechten groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instellingen ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Twente: Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.


De faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) bestaat uit 3 disciplines die vorm geven aan de Informatie- en Communicatie Technologie. ICT is meer dan communicatie. In bijna elk product wordt gebruik gemaakt van wiskunde, elektrotechniek en informatica. ICT draagt bij aan vele activiteiten in de samenleving. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in Nederland en daarbuiten en voert uitgebreid onderzoek uit voor externe opdrachtgevers en financiers. Het onderzoek, dat hoog aanzien geniet in zowel binnen- als buitenland, is ondergebracht in de multidisciplinaire onderzoeksinstituten Mesa+ Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.

Specificaties

  • IT
  • Techniek
  • max. 38 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • HBO
  • 1054054

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you