Promovendus Veranderende verhoudingen in de bouw

Promovendus Veranderende verhoudingen in de bouw

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 30 aug Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Dit promotieonderzoek richt zich op het onderzoeken van veranderende verhoudingen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in bouw en infra. Het onderzoek brengt in kaart welke typen samenwerkingsvormen er zijn of ontwikkeld worden voor verschillende categorieen van opgaven. Het onderzoek bestudeert afwegingskaders, gehanteerde sturingsmechanismen, succes- en faalfactoren en de wijze waarop (nieuwe) samenwerkingsvormen ingebed worden in en tussen de betrokken organisaties. Het afwegingsproces van, en de invloed die de opdrachtgever kan uitoefenen op het realiseren van een effectieve samenwerking, staat hierbij centraal. Hierbij spelen ook de consequenties van het sturen op bepaalde waarden, zoals duurzaamheid of circulariteit, een belangrijke rol. Wetenschappelijke begrippen zoals barriers and enablers of collaboration, project delivery, organizational change, client maturity, strategy-as-practice, transaction costs, public private and public partnerships, en supply chain management zullen een belangrijke rol spelen.

Gezien de context van het onderzoek zal dit onderzoek een kwalitatief karakter hebben waarbij actief interactie wordt gezocht met de praktijk (bv via engaged scholarship, reflective practice). Het onderzoek kan een ‘action research’ achtig karakter krijgen; hetgeen betekent dat de PhD actief kennis toevoegt aan praktijksituaties, die daardoor al tijdens de uitvoering van het onderzoek gebruik kunnen maken van ontstane inzichten.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Wij zoeken een ambitieuze en proactieve onderzoeker die zich vanaf nu voor 4 jaar (nearly) full-time kan inzetten om dit onderzoek uit te voeren en in een proefschrift wil vastleggen. Functie-eisen zijn:

  • aantoonbaar academisch denkniveau (MSc of vergelijkbare opleiding), bij voorkeur op het gebied van organisatiewetenschappen, (technische) bedrijfskunde, construction management, project management of aanpalende vakgebieden;
  • aantoonbare affiniteit met (kwalitatief) empirisch onderzoek in samenwerking met de praktijk;
  • aantoonbare affiniteit met het werkdomein;
  • interesse in strategy-as-practice en wetenschappelijke theorieontwikkeling op het gebied van samenwerking;
  • hoog analytisch en conceptueel denkvermogen;
  • hoge mate van observatief vermogen en omgevingssensitiviteit;
  • een doorzettende, zelfstandige en sociale collega;
  • affiniteit met/interesse in de gebouwde omgeving en/of de publieke sector;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal) in Nederlands (vanwege de dataverzameling) en Engels (vanwege de wetenschappelijke component);
  • beschikbaar binnen afzienbare tijd voor 4 jaar.

Het promotieonderzoek zal worden uitgevoerd aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft bij de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap van Prof.dr.ir.  Marleen Hermans binnen de afdeling Management in the Built Environment (MBE). 

Promovendi zijn onderdeel van de TU Delft Graduate School die een inspirerende onderzoeksomgeving biedt met een team van uitstekende begeleiders en een opleidingsprogramma waarin inhoudelijke en sociale vaardigheden verder worden ontwikkeld. Salariëring conform de CAO van de Nederlands Universiteiten voor promovendi (P0-P3).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Faculteit Bouwkunde

In haar 110-jarige bestaan heeft de faculteit Bouwkunde een stevige internationale reputatie opgebouwd in het opleiden van architecten en stedenbouwkundigen en in het scholen van promovendi. Met zo'n 2600 studenten, ruim 500 medewerkers waarvan circa 230 FTE wetenschappelijk personeel, is de faculteit een van de grootste opleidingen van TU Delft en een van de meest gerenommeerde architectuurfaculteiten in Europa. Een gedegen ontwerpersopleiding en onderzoek in het domein van de gebouwde omgeving vormen van oudsher de opgave waar de faculteit voor staat. Ruim 40 hoogleraren zijn werkzaam op uiteenlopende wetenschapsgebieden die het gehele domein van de gebouwde omgeving bestrijken.

Specificaties

  • PhD
  • Techniek
  • 32—40 uur per week
  • max. €2325 per maand
  • BK2019/20

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Julianalaan 134, 2628 BL, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you