Disability officer, UM Student Desk, Studenten Service Centrum (0.6 fte)

Disability officer, UM Student Desk, Studenten Service Centrum (0.6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 4 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ons dynamisch en ambitieus team UM Student Deans is op zoek naar een disability officer met als taakgebied ‘studeren met een functiebeperking of chronische ziekte’. Herken jij je in de hieronder staande functiebeschrijving en wordt je enthousiast? Solliciteer dan op deze uitdagende functie!

Functieomschrijving

-Je bent vanuit je bijzondere taakgebied studeren met een functiebeperking of chronische ziekte eerste aanspreekpunt en (mede)verantwoordelijke voor het
UM beleid inzake voorzieningen aangaande studeren met een functiebeperking of chronische ziekte en de verdere ontwikkeling van de centrale rol van Disability Support binnen de UM.

-Je voorziet UM studenten, UM medewerkers en faculteiten van relevante informatie, borgt actuele en goede voorlichting & promotie van het aanbod van Disability Support en draagt daarbij zorg voor het up to date houden/maken van de informatie op de UM website en de kennisbank over studeren met een functiebeperking.

-Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van de vanuit het SSC centraal aangestuurde procedure rond het aanvragen van voorzieningen aangaande studeren met een functiebeperking of chronische ziekte (zogenaamde Advies Toewijzing Voorzieningen – ATV’s).

- Je onderhoudt contacten op het gebied studeren met een functiebeperking of chronische ziekte met diverse stakeholders zoals: UM medewerkers, de faculteiten, ondersteunende diensten, het College van Bestuur en externen (o.a. Expertisecentrum Handicap + Studie en het landelijk netwerk van studentendecanen LBS-WO).

-Je voert - naast het zelfstandig uitvoeren van je taken - overleg en werkt samen met collega’s binnen en buiten het team UM Student Deans.

- Je geeft individueel advies aan UM studenten op het gebied studeren met een functiebeperking of chronische ziekte o.a. via e-mail en door het houden van individuele (inloop)spreekuren. Daarbij schrik je niet terug om in voorkomende gevallen correspondentie, conversatie en (hoor)zittingen) Engelstalig af te handelen.

- Je rapporteert aan en adviseert diverse stakeholders n.a.v. relevante ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied studeren met een functiebeperking of chronische ziekte.

- Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van relevante instructies en/of cursussen op het gebied studeren met een functiebeperking of chronische ziekte (o.a. ‘studeren met behulp van TextAid’ en ‘professionalisering medewerkers UM op het gebied van studeren met een functiebeperking’)

Naast bovenstaand taakgebied ben je ook actief binnen het algemene expertisegebied studentendecaan, rakend aan Disability Support.

  •   Je geeft (beleids- en juridisch) advies over de regelgevingen en de bijbehorende procedures van de UM voor studenten.
  • Je draagt bij aan de implementatie van wijzigingen in wetgeving en universitaire regelgeving, zoals: het Inschrijvingsbesluit, het Profileringsfonds, het Stimuleringsfonds en het Studentenstatuut van de UM.
  • Je behandelt verzoeken gericht aan de Directeur SSC of het College van Bestuur, en adviseert hen inzake bezwaren, beroepen en klachten.
  • Je geeft informatie en individueel advies aan studenten o.a. via e-mail en door het houden van individuele spreekuren die toegankelijk zijn voor alle studenten van de UM. Dit kan gaan over alle onderwerpen die met de voorwaarden voor succesvol studeren te maken hebben, zoals: wettelijke en universitaire regelgeving op gebied van studiefinanciering, gemeentelijke studietoeslag, zorgverzekering als ook het beantwoorden van vragen op het gebied van studeren met een functiebeperking of chronische ziekte.
  • Je vervult een onafhankelijke vertrouwensrol voor UM studenten.
  • Je werkt vanuit je eigen deskundigheid samen met studentenbegeleiders binnen de faculteiten en het SSC.
  • Je vertegenwoordigt het SSC of de UM tijdens (hoor)zittingen (in voorkomende gevallen in het Engels).

 

 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Je hebt een opleiding op academisch niveau afgerond en relevante werkervaring. Bij voorkeur heb je kennis en ervaring van de diverse categorieën functiebeperkingen en/of met studeren met een functiebeperking of het begeleiden van groepen en enige ervaring met het op professionele wijze voeren van advies- of hulpverleningsgesprekken.

  • Je hebt kennis van onderwijs- en bedrijfsprocessen binnen het Hoger Onderwijs en organisatiesensitiviteit.

  • Je hebt affiniteit met administratieve werkzaamheden (inclusief goede beheersing computervaardigheden) en bij voorkeur ervaring met projectmanagement.

  • Je bent stressbestendig, hebt een flexibele instelling en houdt het overzicht als je meerdere taken tegelijkertijd onder handen hebt en kunt goed prioriteren en hoofd- van bijzaken onderscheiden.

  • Je bent resultaatgericht en werkt graag mee aan efficiënte en studentgerichte dienstverlening.

  • Je beschikt over goede contactuele, communicatieve eigenschappen en bent empathisch.

  • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid, maar werkt graag in teamverband en bent collegiaal.

  • Je hebt goede tot uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met mogelijkheid tot verlengen met 1 jaar bij goed functioneren.

Een aantrekkelijke 0.6 fte functie binnen een deskundige, enthousiaste en dienstverlenende werkomgeving, met UFO-profiel Beleidsmedewerker 4.

Afhankelijk van kennis, ervaring en/of opleiding wordt de functie ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met mogelijkheid tot verlengen met 1 jaar bij goed functioneren.  Startdatum: bij voorkeur zo spoedig mogelijk.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

UM Student Teams

UM Student Deans is één van de teams binnen de UM Student Desk van het SSC. UM Student Deans heeft onder meer als doel studenten te informeren en adviseren over uiteenlopende zaken die te maken hebben met de rechtspositie van de student. Ook Complaints Service Point (CSP) en Disability Support vallen onder het team UM Student Deans. Studenten kunnen bij het CSP een beroep, bezwaar of klacht indienen, bij Disability Support kunnen studenten terecht voor advies en informatie over studeren met een functiebeperking.

Disability Support is de centrale plek bij het SSC binnen de UM waar (aankomende) studenten met een functiebeperking of chronische ziekte, zoals dyslexie of ADHD, terecht kunnen voor advies, ondersteuning en voorzieningen op maat, zoals bijvoorbeeld verlengde toetstijd, het maken van toetsen in een kleinere toetsruimte of andersoortige voorzieningen. Daarnaast ondersteunt Disability Support ook UM medewerkers en faculteiten op het gebied van studeren met een functiebeperking. Disability Support streeft verdere ontwikkeling van het UM beleid en UM brede voorzieningen voor studeren met een functiebeperking na, waarbij special aandacht uitgaat naar de laagdrempelige toegankelijkheid van onze dienstverlening.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 22.8 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • AT2019.252

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bonnefantenstraat 2, 6211 KL, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you