Bijzonder Hoogleraar Heffingen van lokale overheden tevens wetenschappelijk directeur ESBL (v/m) 0,2 fte

Bijzonder Hoogleraar Heffingen van lokale overheden tevens wetenschappelijk directeur ESBL (v/m) 0,2 fte

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 14 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Door de Stichting J.H. Christiaanse is er een bijzondere leerstoel Heffingen van lokale overheden gevestigd bij de Erasmus School of Law. De leerstoel is ondergebracht in de sectie Belastingrecht in het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL).

Functieomschrijving

U geeft op inspirerende wijze leiding aan het onderzoek dat in het ESBL wordt uitgevoerd en u doet ook zelf onderzoek binnen het facultaire onderzoeksprogramma ‘Fiscale autonomie en haar grenzen.’ U onderhoudt contacten met lokale overheden, werft contractonderzoek voor het ESBL en draagt bij aan de valorisatie van het door het ESBL verrichte onderzoek door deelname aan het maatschappelijk debat over lokale overheden. Daarnaast vervult u een bescheiden rol binnen de opleiding fiscaal recht. Uw managementtaken richten zich in de eerste plaats op het als wetenschappelijk directeur managen van het ESBL, maar van u wordt ook een actieve participatie in en betrokkenheid bij de activiteiten van de sectie en faculteit verwacht. U bent minimaal een dag per week aanwezig op de faculteit.

 

Het structuurrapport waarin de functie nader is omschreven treft u aan als bijlage via deze link

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U bent een gepromoveerd specialist op het gebied van de heffingen van lokale overheden met aantoonbare bestuurlijke en managementkwaliteiten en een uitstekende academische reputatie. Uw onderzoekservaring blijkt uit hoogwaardige wetenschappelijke publicaties en valorisatie daarvan. U beschikt over ruime ervaring met het werven en uitvoeren van contractonderzoek en het vermogen om verbinding te maken met strategische partners. U beschikt over goede communicatieve eigenschappen en bent een uitstekende samenwerker die ambitie weet te combineren met collegialiteit.

Arbeidsvoorwaarden

Deze leerstoel wordt vooralsnog voor een periode van vier jaar gevestigd door de Stichting J.H. Christiaanse aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met de mogelijkheid van verlenging. De omvang van de bijzondere leerstoel bedraagt 0,2 fte. Het salaris wordt door de Stichting in overleg met u vastgesteld.

Werkgever

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 490 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. De Bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over Erasmus School of Law onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie; Recht
  • Universitair
  • AT-2019.07/BHL

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps