Dialyseverpleegkundige in opleiding

Dialyseverpleegkundige in opleiding

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 29 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Alles uit jezelf halen en direct bijdragen aan de beste patiëntenzorg
Als dialyseverpleegkundige in opleiding bij het Radboudumc leer je in 15 maanden alles over het boeiende specialisme dialyse binnen een van de beste academische dialyseafdelingen in Nederland. De opleiding is pittig en daarvoor moet je stevig in je schoenen staan en bewust kiezen voor dit mooie vakgebied. Maar daar krijg je veel voor terug.

Wij vinden zelfstandig kunnen werken en het nemen van je eigen verantwoordelijkheid erg belangrijk. Tegelijkertijd word je intensief en 'op maat' begeleid door een werkbegeleider en geholpen door ervaren en gedreven collega's die altijd voor je klaarstaan. Je maakt kennis met alle aspecten van de complexe patiëntenzorg die de Dialyseafdeling van het Radboudumc zo bijzonder maken. Er wordt gedialyseerd op de i.c.'s en er vinden veel acute dialyses plaats. Er wordt 6 dagen per week gedialyseerd in wisseldiensten. Dit vraagt natuurlijk wel het nodige van je flexibiliteit.

De Dialyseafdeling werkt nauw samen met de verpleegafdeling Nierziekten en met de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Bovendien maken hemaferese behandelingen deel uit van het takenpakket van de dialyseverpleegkundige. Dit betekent dat je werkt in een zeer dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is en waar je steeds weer nieuwe facetten ontdekt van de brede zorg die de Dialyseafdeling van het Radboudumc aan patiënten levert.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Stressbestendige en initiatiefrijke verpleegkundigen die stevig in hun schoenen staan
Je bent iemand die bewust kiest voor een toekomst binnen het specialisme nierziekten c.q. dialyse. Je weet om te gaan met de hectiek en dynamiek binnen een afdeling die doorlopend vernieuwingen in de zorg aan patiënten doorvoert en je laat je niet snel uit het veld slaan. Je realiseert je dat de specifieke zorg en multidisciplinaire werkwijze van een academisch 'bedrijf' hoge eisen stellen aan je persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden en je ziet het optimaal functioneren in deze werkomgeving als een mooie uitdaging. Je bent uitstekend in staat om zelfstandig te werken en je neemt graag zelf initiatief, maar tegelijkertijd ben je een echte teamspeler die samen met collega's de beste persoonsgerichte zorg aan patiënten wil leveren. Je bent overtuigd van jezelf maar ook in staat tot oprechte zelfreflectie. En je vindt het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en blijft groeien in je vakgebied.

Daarnaast:
 • Ben je een gediplomeerd hbo verpleegkundige met 2 jaar werkervaring in een algemeen ziekenhuis met een BIG geregistratie;
 • Heb je inmiddels (enige) werkervaring opgedaan binnen een verpleegafdeling van een ziekenhuis;
 • Ben je bereid om in alle voorkomende diensten te werken;
 • Realiseer je dat het werken met de modernste medische apparatuur en automatiseringssystemen een onderdeel van je functie is;
 • Ben je leergierig, nieuwsgierig en wil je concreet bijdragen aan verpleeginhoudelijke ontwikkelingen binnen je vakgebied;
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: De aanstelling is voor de duur van de opleiding (15 maanden) met de intentie om het tijdelijke contract na diplomering om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Wat wij bieden
Wij bieden je een van de beste opleidingen tot dialyseverpleegkundige in Nederland die in totaal 15 maanden duurt met de intentie om het tijdelijke contract na diplomering om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. Je werkt in een dienstverband van minimaal 32 uur. Er zijn meerdere startdata mogelijk met betrekking tot de opleiding. Hieraan gaat een inwerkmaand vooraf.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Werken binnen een moderne afdeling waar we graag een stapje extra zetten
Als dialyseverpleegkundige in opleiding werk je in Nijmegen met circa 70 collega's binnen een volledig gerenoveerde afdeling, met de modernste medische apparatuur en met alle fysieke ruimte voor de patiënt. Daarnaast is er een dialysedependance in Boxmeer. Je komt te werken binnen één van de drie academische dialysecentra in Nederland waar ook kinderen worden gedialyseerd en dat tot de grootste centra op het gebied van niertransplantaties in Nederland behoort. De medische staf, de verpleegafdeling en de Dialyseafdeling werken als een hecht en gedreven team en met betrokkenheid samen aan de beste persoonsgerichte academische zorg voor een grote diversiteit aan patiënten. Daarin zetten we graag net dat stapje extra voor de patiënt ook als dat misschien niet direct van ons gevraagd wordt. De Dialyseafdeling voor volwassenen is onderdeel van de afdeling Nierziekten. Daarnaast worden ook kinderen behandeld. Dit onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Kindernefrologie. Kenmerkend voor het academisch karakter van de afdeling is dat er doorlopend hoogwaardig onderzoek wordt gedaan en steeds wordt gewerkt aan vernieuwingen en verbeteringen in de zorg. De Dialyseafdeling van het Radboudumc is een landelijk erkende praktijkleerplaats.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategiefilm.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daar aan kan bijdragen.

Specificaties

 • Verpleging en verzorging
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2288—€3099 per maand
 • HBO
 • 104283-P530792-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps