Praktijkonderzoeker Gerontechnologie

Praktijkonderzoeker Gerontechnologie

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 26 aug Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het lectoraat Technologie voor Gezondheid van de Haagse Hogeschool is op zoek naar een praktijkgerichte onderzoeker Ontwerpen van Zorgtechnologie voor Ouderen (0,8 – 1,0 fte).

Functieomschrijving

De inzet van zorgtechnologie kan het leven van ouderen prettiger maken: zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen of zelfredzamer leven. De verwachtingen van het inmiddels grote aanbod van zorgtechnologie is hoog. Echter, in de praktijk blijft het gebruik van zorgtechnologie achter. De belangrijkste reden hiervoor is dat zorgtechnologie vaak niet goed aansluit bij de wensen en behoeften van ouderen en/of hun naasten (familie, mantelzorgers, professionals).

Om te werken aan betekenisvolle zorgtechnologie is het betrekken van ouderen, hun sociale netwerk en zorgprofessionals in een vroeg stadium van de ontwikkeling van (potentieel) technologische producten cruciaal. Omdat problemen in de ouderenzorg vaak complex van aard zijn en tevens ook heel persoonlijk, liggen oplossingen zelden voor de hand en dient vaker de vraag gesteld te worden óf technologische oplossingen wel de juiste zijn of dat andersoortige oplossingen beter passen.

Het onderzoek is gericht op het gebruik van technologische zorginnovaties voor “langer zelfstandig thuiswonen” en “zelfredzaamheid” van ouderen door gebruik te maken van design thinking vanuit een sociaal-technologisch perspectief. Design thinking is een aanpak waarbij samen met alle potentiele stakeholders latente problemen en behoeften worden onderzocht welke als basis dienen voor betekenisvolle innovaties. De focus ligt op inwoners van de gemeente Zoetermeer.

Wij vragen
Wij zijn op zoek naar een ondernemende, praktijkgerichte onderzoeker met expertise in mens-machine systemen (robotica, interactieve media, lerende systemen) en deze vertaalt naar de praktijk om kwaliteit van leven voor senioren te verbeteren. Je bent iemand met groot inlevingsvermogen die goed met mensen kan omgaan, een teamplayer die het leuk vindt om te netwerken met verschillende stakeholders (ouderen, jonge studenten, docenten, professionals, ambtenaren, ondernemers etc.), kennis heeft van technologische mogelijkheden, resultaten helder kan presenteren voor een breed publiek, die graag artikelen schrijft en zelfstandig met ambitie een eigen onderzoekslijn op kan zetten samen met vertegenwoordigers van onderwijs en zorgorganisaties.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

  • Je hebt een master in een relevant (medisch) technische discipline;
  • PhD is een pre;
  • Affiniteit met ouderenzorg;
  • Ervaring met (kwalitatief) praktijkonderzoek, m.n. op het gebied van participatief actie-onderzoek en design thinking;
  • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een salaris van maximaal 4.892,31 per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag;
  • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Een aanstelling van 0,8 – 1,0 fte, 32 – 40 uur per week, in tijdelijke dienst voor de periode van één jaar met uitzicht op verlenging;
  • Een goed te bereiken werkplek zowel in Den Haag (hoofdlocatie) als Zoetermeer (Grey Valley), via zowel de auto (ruime parkeergelegenheid), als met de trein (naast NS-station Hollands Spoor resp. Lansingerland-Zoetermeer).

Afdeling

Vanuit het lectoraat Technologie voor Gezondheid en de gemeente Zoetermeer wordt budget ter beschikking gesteld voor financiering van een onderzoeker voor een aanstelling van tenminste 1 jaar. 

De onderzoekpositie valt onder verantwoordelijkheid van het lectoraat Technologie voor Gezondheid en is daarmee onderdeel van het kenniscentrum Health Innovation i.o. van de HHs, waarbinnen voornamelijk wordt samengewerkt met de lectoraten Mantelzorg, Urban Ageing en Oncologische Zorg. Belangrijk is dat studenten en docenten vanuit verschillende opleidingen in de domeinen zorg en technologie samen participeren in het onderzoek. Onze ambitie is om dit project verder door te ontwikkelen tot een eigen onderzoekslijn op het gebied van gerontechnologie. Je werkt als onderzoeker aan projecten met als doel het stimuleren van innovatie in zorgtechnologie, gericht op de gemeente Zoetermeer.

Vanuit het onderzoek wordt samengewerkt met de TU Delft (Fac. Industrieel Ontwerpen, Fac. EWI) en wordt gebruik gemaakt van het kennisnetwerk van de Medical Delta. Voor structurele inbedding in de praktijk zal het onderzoek uitgevoerd worden in een (op te richten) Innolab voor Zorginnovatie in de gemeente Zoetermeer. Er zal worden samengewerkt met het bestaande Medical Delta Living Lab Care Robotics, welke actief is op het gebied van zorgrobotica (interactieve affectieve technologie).

De gemeente Zoetermeer, Dutch Innovation Factory en Grey Valley treden als samenwerkingspartner op in het onderzoek.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Techniek / laboratorium
  • Techniek; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • max. €4892 per maand
  • Universitair
  • AT Gerontechnologie

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you