Promovendus 'De rol van de rechter bij de afwikkeling van massaschade'

Promovendus 'De rol van de rechter bij de afwikkeling van massaschade'

Geplaatst Deadline Locatie
31 jul 8 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U verricht promotieonderzoek naar de rol van de rechter in het kader van de afwikkeling van massazaken, in het bijzonder massaschades. Het uitgangspunt vormt de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie. Ter vergelijking en inspiratie zal ook gekeken worden naar de situatie in andere Europese landen en de Verenigde Staten. Een onderzoeksverblijf in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Naast het verrichten van promotieonderzoek (70%), zal een beperkte onderwijstaak deel uitmaken van de werkzaamheden (30%). Deze onderwijstaak zal betreffen het Burgerlijk recht en het Burgerlijk procesrecht/geschiloplossing.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een (bijna) afgeronde juridische master met goede resultaten.
  • Aantoonbare affiniteit met of belangstelling voor het promotieonderwerp.
  • (Enige) ervaring in de rechtspraktijk is een pre, maar niet noodzakelijk.
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels, en bij voorkeur ook in het Duits.
  • Een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen, wilskracht en het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vijf jaar.

  • Aanstelling: 40 uur per week.
  • Het salaris bedraagt € 2.709 (schaal 10, stap 0) bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 3.255 (schaal 10, stap 4) bruto per maand in het vijfde jaar, op basis van een 38 urige werkweek;
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: u krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vijf jaar.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 november 2019.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Aan de Radboud Universiteit werken docenten en onderzoekers uit meer dan 50 landen op 7 faculteiten, in alle wetenschapsdisciplines. Dit doen we op een groene, moderne campus met state-of-the-art voorzieningen. De Radboud Universiteit kent een open en persoonlijke sfeer. Dit stimuleert kennisdeling tussen collega's, voorbij de grenzen van vakgebieden en onderzoeksinstituten. We geloven dat een brede blik leidt tot nieuwe inzichten en oplossingen, in de wetenschap én de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Als promovendus zult u worden begeleid door mw. prof. mr. C.J.M. Klaasen (promotor) tezamen met prof. mr. R.M. Hermans (co-promotor). U gaat deel uitmaken van zowel de sectie Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht als van de multidisciplinaire onderzoeksgroep Conflictoplossing.

De vaksectie Burgerlijk recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. De vaksectie Burgerlijk recht verzorgt onderwijs in het Burgerlijk recht in alle fasen van de rechtenstudie.

Het door de medewerkers verrichte onderzoek valt onder het Onderzoekcentrum voor Onderneming en Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. De vaksectie bestaat uit ongeveer 40 medewerkers.

Specificaties

  • Promotiestudent; PhD
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 1057356

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you