Stagecoördinator/ Loopbaanadviseur

Stagecoördinator/ Loopbaanadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
31 jul 25 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de faculteit Geesteswetenschappen, afdeling Onderwijs- en Studentzaken, is op zoek naar een Stagecoördinator/ Loopbaanadviseur

Functieomschrijving

De arbeidsmarkt verwacht veel van studenten. Het is daarom niet vreemd dat studenten van de universiteit verwachten dat ze - naast het behalen hun academische titel - uitstekend voorbereid aan hun carrière beginnen. Het team van de Student Career Service Humanities ondersteunt studenten hierbij. Dit gebeurt onder andere door het begeleiden van Nederlandse en internationale studenten bij het vinden en organiseren van stages en het geven van loopbaanadvies. Heb jij ervaring in recruitment en zoek je een inhoudelijke uitdaging, of ben je werkzaam in het hoger onderwijs met aantoonbare affiniteit met het thema arbeidsmarkt? Reageer dan op de vacature Stagecoördinator / Loopbaanadviseur bij de Universiteit Leiden.

De functie combineert die van stagecoördinator en loopbaanadviseur. Als stagecoördinator:

  • Begeleid je studenten bij het zoeken naar, solliciteren en reageren op stageplaatsen door het voeren van één op één gesprekken en het geven van voorlichting;
  • Informeer je studenten en collega’s over de regelgeving en procedures rondom stages;
  • Beoordeel je of stageplannen voldoen aan de eisen gesteld door de faculteit en opleidingen;
  • Onderhoud je het externe netwerk van stageverleners.

Als loopbaanadviseur:

  • Coördineer je het team van medewerkers en studenten dat het jaarlijkse Career Event organiseert;
  • Geef je individueel loopbaanadvies aan studenten;
  • Organiseer, ontwikkel en verzorg je (zowel Nederlands- als Engelstalige) workshops en voorlichtingen gerelateerd aan de voorbereiding op de arbeidsmarkt;
  • Organiseer je activiteiten die bijdragen aan de arbeidsmarktoriëntatie van studenten zoals thema-sessies op de universiteit zoals ‘Werken in het onderwijs’ en bezoeken aan werkgevers.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een afgeronde bachelor of master opleiding;
  • Een enthousiaste, flexibele en servicegerichte werkhouding;
  • Ervaring met het begeleiden en adviseren van studenten in het hoger onderwijs en interesse in het thema arbeidsmarkt, óf ervaring in HRM en/of de uitzendbranche die de stap wil maken naar een functie in het onderwijs;
  • Een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
  • Vaardigheden als organiseren van events, presenteren en initiatief nemen;
  • Up-to-date kennis van social media tools en hoe deze in te zetten;
  • Ervaring in het geven van trainingen, workshops en voorlichtingen (dit is een pré).

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: http://www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

Werkgever

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor circa 7.000 studenten. Meer informatie: www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen.

De dienst OSZ verzorgt alle activiteiten ten behoeve van het onderwijsproces van strategie en theorie tot uitvoering en praktijk, t.w. ondersteuning, advisering, kwaliteitszorg en kennisborging. De dienst is de verbindende schakel in de organisatie en ondersteuning van het onderwijs, optimaliseert de processen en professionaliseert de kwaliteitszorg van het onderwijs. De dienst OSZ bestaat uit drie afdelingen: Onderwijsadministratie & Ondersteuning, Studiecoördinatie & Commissieondersteuning en Onderwijsbeleid & Kwaliteitszorg.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Universitair
  • 19-367

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you