Qualified Medical Engineer i.o. bij Meditain

Qualified Medical Engineer i.o. bij Meditain

Geplaatst Deadline Locatie
31 jul 30 sep Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoekt samen met de firma Meditain een kandidaat voor:

QME (Qualified Medical Engineer) in opleiding
40 uur (V50.4041).

Functieomschrijving

De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoekt samen met de firma Meditain een kandidaat voor:

QME (Qualified Medical Engineer) in opleiding

40 uur

Qualified Medical Engineer (QME)

Een Qualified Medical Engineer (QME) is een post-academisch geschoolde professional die werkt in een technologisch complexe omgeving met veel verschillende belangen.



QME, track Clinical Engineering (QME-CE) 

Een QME van de track Clinical Engineering is een technisch specialist die ziekenhuisbreed werkt. Hij/zij heeft een grondige kennis van medische technologie en de toepassing daarvan in diagnose en behandeling. Hij/zij is verantwoordelijk voor het ontwerpen van processen en structuren voor een optimale inzet van deze medische technologie in termen van effectiviteit, efficiëntie en veiligheid. De  QME-CE kenmerkt zich door haar focus op de procesbenadering, systeemontwerp en door het projectmatig en ontwerpgericht werken. De werkzaamheden spelen zich daarbij af op drie niveaus:
  • strategisch: het (mede) ontwerpen van het beleid van de zorginstelling rond medische technologie;
  • tactisch: het ontwerpen van processen en procedures waarmee de doelen van het beleid gerealiseerd worden;
  • operationeel: het (mede) uitvoeren van de processen en procedures.

De QME-CE professional vervult in de praktijk functies als coördinator medische technologie, adviseur medische technologie, hoofd medische technologie, biomedisch technoloog of vergelijkbaar.

De opleiding en het ontwerpproject

De kandidaat komt in dienst bij Meditain en volgt vandaaruit de tweejarige ontwerpersopleiding QME, track Clinical Engineering (post-MSc). De SMPE/e verzorgt de opleiding vanuit Eindhoven in de vorm van cursussen, workshops en trainingen die vaak door case studies in ziekenhuizen worden getoetst. Hiertoe werkt de kandidaat aan meerdere projecten in verschillende ziekenhuizen, afgestemd op de behoefte vanuit de opleiding. Volop klinisch-technologische ervaring wordt er opgedaan tijdens het grootste project - ontwerpproject (van effectief 1 jaar) - in één of meerdere ziekenhuizen. De opdracht voor het QME ontwerpproject wordt in onderling overleg bepaald, door de vraagstelling vanuit Meditain en betrokken zorginstelling(en) zorgvuldig af te stemmen op de talenten en wensen van de kandidaat.   Tijdens de opleiding wordt de kandidaat intensief begeleid door deskundigen van Meditain en de TU/e.
 

Meditain

Meditain is betrokken bij allerhande vraagstukken uit de verschillende fasen van de levenscyclus van medische technologie. Deze vraagstukken zijn onder te verdelen in 3 categorieën: Bedrijfsvoering, Informatie en Kwaliteit. Meditain helpt zorginstellingen door samenhang te creëren tussen deze categorieën om zo de veiligheid van de toepassing van medische technologie te vergroten. Zo helpt Meditain bij het auditen of implementeren van kwaliteitssystemen waaronder het Convenant Medische Technologie. Ook het begeleiden van aanschaftrajecten of het professionaliseren van afdelingen die technologie in beheer hebben, is iets wat Meditain dagelijks doet. Om grip te houden op de processen van de instelling, zorgt Meditain dat het onderhoudbeheersysteem optimaal is ingericht en worden prestaties inzichtelijk gemaakt met dashboards en rapportages.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Wij zoeken een gemotiveerde en ambitieuze, academisch opgeleide (bio)medisch ingenieur/technoloog (of vergelijkbare richting, MSc) met, bij voorkeur, klinische ervaring. Overige eigenschappen en vaardigheden:
  • heeft aantoonbare affiniteit met medische technologie;
  • zoekt zaken zelfstandig uit en zoekt ondersteuning indien dit nodig is;  
  • kan goed samenwerken en heeft uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden: je werkt in een complexe omgeving waarin diverse partijen een bijdrage (willen) leveren aan zorg. Aan jou de taak om verbinding te leggen, de vraag helder te krijgen en de partijen mee te nemen in het proces;
  • is ondernemend: je wacht niet af, maar neemt initiatief. Je bent gedreven en resultaatgericht;
  • bezit leiderschapskwaliteiten: je zorgt ervoor dat partijen gemotiveerd raken en blijven, stuurt aan waar nodig en neemt ze mee in het (verander)proces totdat het resultaat is behaald;
  • geïnteresseerd in doelgericht, projectmatig werken: de opdrachten kenmerken zich door een projectmatige aanpak met een tijdelijk karakter;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (niveau C1,C2);
  • je bent in het bezit van rijbewijs B;
  • je bent bereid om in zorginstellingen verspreid over het land te werken.

Potentiële kandidaten met enige jaren relevante werkervaring zijn eveneens van harte welkom om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden en start opleiding

Meditain biedt de kandidaat een tijdelijke fulltime aanstelling voor twee jaar aan als biomedisch technoloog. Aanvang opleiding en aanstelling is per 1 februari 2020. De trainee krijgt voor de duur van die 2 jaar opleiding tevens een 'gast-aanstelling' (0.0 fte) bij de TU/e als Technologisch Ontwerper in Opleiding (TOIO). In overleg is het mogelijk om eerder in dienst te treden bij Meditain, waarna de opleiding op de bovengenoemde datum start.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Techniek
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • V50.4041

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you