Onderzoeksassistent

Onderzoeksassistent

Geplaatst Deadline Locatie
6 aug 26 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Onderwijswetenschappen van het Instituut Pedagogiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Onderzoeksassistent

Functieomschrijving

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden is op zoek naar een onderzoeksassistent met interesse in onderzoek naar rekenen bij kinderen. De medewerker zal worden ondergebracht bij de programmagroep Onderwijswetenschappen.

De programmagroep Onderwijswetenschappen heeft expertise op het gebied van het levenslang lerende individu in het onderwijs, met veel aandacht voor lerende kinderen. Het doel is om kennis te genereren die enerzijds bijdraagt aan theorievorming over leren en onderwijs en anderzijds van nut is voor het onderwijsbeleid en voor de praktijk op diverse niveaus. Nieuwe inzichten in de cognitieve- en hersenmechanismen die ten grondslag liggen aan leren en ontwikkeling dragen hieraan bij en komen mede voort uit het onderzoek van deze groep.

De werkzaamheden vallen binnen het onderzoeksprogramma naar rekenen. Dat programma heeft als doel om vragen en discussies rondom rekenonderwijs een empirische basis te geven. Het gaat dan om vragen als: Wat is het effect van het aanbieden van een rekenopgave als een verhaaltjesopgave? Op welke manier lossen kinderen rekenopgaven zoals 812–784 op en in hoeverre rekenen kinderen van verschillende rekenniveaus daarbij met een ‘handige’ strategie? Hoe staat het ervoor met de rekenprestaties van Nederlandse schoolverlaters: wat gaat goed, wat kan beter?

Specifiek wordt nu een onderzoeksassistent gezocht voor het project naar handig rekenen. Het rekenonderwijs hecht er veel belang aan dat kinderen verschillende strategieën kunnen toepassen én dat ze daar slim tussen kiezen. Dit onderzoeksproject brengt in kaart hoe kinderen dat doen en hoe dat samenhangt met het rekenonderwijs dat ze krijgen.

Binnen dit project heeft u de volgende taken:

  • Coördinatie van en meewerken aan testafnames bij basisschoolleerlingen;
  • Bijdragen aan ontwikkelen lesobservatie-instrument voor rekenlessen;
  • Data-invoer, dataopslag en databeheer van de onderzoeksgegevens;
  • Werken volgens de ethische richtlijnen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Master in psychologie of pedagogiek, bij voorkeur Onderwijswetenschappen of Onderwijspsychologie;
  • Ervaring als leerkracht in het basisonderwijs is een pre;
  • Interesse in het vakgebied van de onderwijswetenschappen, en in het bijzonder rekenen en rekenonderwijs;
  • In staat om uiterst nauwkeurig en zelfstandig te werken volgens de onderzoeksprotocollen;
  • Uitstekende dienstverlenende, organisatorische en sociale vaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 8 maanden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.579,- en maximaal € 3.445,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Werkgever

De faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie http://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

Informatie over het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de programmagroep Onderwijswetenschappen kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • 19-379

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you