Onderzoeksmedewerker

Onderzoeksmedewerker

Geplaatst Deadline Locatie
6 aug 4 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Leer- en gedragsproblemen in het onderwijs van het Instituut Pedagogiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Onderzoeksmedewerker

Functieomschrijving

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden is op zoek naar een onderzoeksmedewerker met interesse in kwantitatief onderzoek naar lezen bij kinderen en jongeren. De medewerker zal worden ondergebracht bij de programmagroep Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs (LGO). LGO heeft expertise in en doet onderzoek naar het ontstaan, voorkomen en behandelen van leer- en gedragsproblemen in het onderwijs. Hierbij wordt er gekeken naar factoren binnen het kind, alsmede op factoren buiten het kind in de context van het gezin, de school en de maatschappij.

We zoeken een (net) afgestudeerde MSc, die graag onderzoekservaring wil opdoen, goed overzicht kan bewaren en secuur werkt. Naast het vinden van relevante, wetenschappelijke literatuur is het goed kunnen interpreteren van methode- en -resultatensecties in artikelen van groot belang in deze functie. Je overlegt regelmatig met de hoofdonderzoeker over de voortgang van het project en het onderling verdelen van de taken. Het merendeel van de werkzaamheden voer je zelfstandig en achter de computer uit.

De werkzaamheden:

  • Zoeken en interpreteren van internationale, wetenschappelijke literatuur over lezen;
  • Invoeren van de gegevens uit de literatuur in een databestand;
  • Meehelpen met de data-analyse behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • (Net) afgestudeerd, met een MSc in Pedagogische Wetenschappen of Psychologie. Een afgeronde Research Master is een pré;
  • Ervaring met het zoeken en kritisch lezen van wetenschappelijke literatuur. Ervaring met het uitvoeren van een meta-analyse is een pré;
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal;
  • Goed leesbegrip van de Engelse taal;
  • Uitstekende contactuele vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. De startdatum is zo snel als mogelijk. Werkdagen kunnen worden afgestemd in overleg (en zijn bij voorkeur niet op woensdag). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.261,- en maximaal € 3.445,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 7 of 8).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Werkgever

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie http://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

Informatie over het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de programmagroep Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs kun je vinden op https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • 19-380

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you