Vacature Specialist wetenschappelijke informatie: Digital Humanities (0,8 fte)

Vacature Specialist wetenschappelijke informatie: Digital Humanities (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 aug 2 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht is plek voor een Specialist wetenschappelijke informatie: Digital Humanities (0,8 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Je gaat werken binnen de sector Academic Services van de Universiteitsbibliotheek (UB). De sector stemt haar dienstverlening flexibel af op de veranderende behoeften van onderzoekers, docenten en studenten. De komende jaren blijft Academic Services (ca. 35 fte) haar producten en diensten verder ontwikkelen en vernieuwen in directe interactie met haar klanten. De dienstverlening richt zich op ondersteuning van onderwijs en onderzoek en open science. De afdeling werkt resultaatgericht. Dat houdt in dat je veel vrijheid hebt om je werk zelf in te delen.

Het interdisciplinaire onderzoeksterrein van Digital Humanities (DH) is sterk in opkomst. Wereldwijd zijn bibliotheken bezig hun ondersteunende rol hierin vorm te geven. Ook de UB draagt bij aan verschillende projecten op het terrein van DH. De UB heeft relevante expertise in huis rond digitalisering en het beheren en toegankelijk maken van data en informatie. En beschikt over datasets en (bijzondere) collecties. Om te onderzoeken hoe de UB nog beter zou kunnen aansluiten bij ontwikkelingen rond DH, gaat de UB een specialist op dit terrein aanstellen. Deze krijgt de opdracht om in samenwerking met de faculteit en met collega's binnen de bibliotheek de mogelijkheden van ondersteuning van DH vanuit de UB verder te verkennen. Vanuit deze functie help je, om in aansluiting op de behoeften van onderzoekers, docenten en studenten de dienstverlening rond DH verder te ontwikkelen.

Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt namens de bibliotheek als het gaat om de adviserende rol in wetenschappelijke communicatie voor medewerkers en studenten van specifiek Taalwetenschappen. Je denkt onder andere mee over dienstverlening op het gebied van open access, onderzoeksdata, rechtenkwesties bij publiceren en onderwijsondersteuning. Je bent verder verantwoordelijk voor de selectie van relevante literatuur en bronnen voor het vakgebied Taalwetenschappen. Je houdt toezicht op de in open opstelling aangeboden publicaties en op de presentatie van informatie op de UBU-website. Je werkt daarbij nauw samen met collega's uit andere afdelingen. Je informeert over de collecties en je ondersteunt collega's bij trainingen over informatievaardigheden.

Je taken

  • de ondersteuning vanuit de UB voor Digital Humanities verder verkennen en ontwikkelen;
  • opbouwen en onderhouden van een relevant relatienetwerk met vakgenoten Digital Humanities en met onderzoekers, docenten en studenten die op dit terrein actief zijn in het bijzonder;
  • samen met wetenschappers literatuur selecteren voor het vakgebied Taalwetenschappen in elektronische en gedrukte vorm;
  • zorgen voor een goede informatievoorziening over de UBU-diensten voor onderwijs en onderzoek dat aan de Universiteit Utrecht wordt gedaan;
  • mede (door)ontwikkelen, testen en innoveren van nieuwe diensten en producten voor het creëren, beheren en gebruiken van data en informatie in het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • masterdiploma in Taalwetenschappen of een gelijkwaardige opleiding;
  • interesse in/aantoonbare ervaring met Digital Humanities en/of technologische innovatie;
  • bij voorkeur twee jaar relevante werkervaring;
  • affiniteit met wetenschappelijke communicatie en een universitaire omgeving;
  • sterk in het overbrengen en delen van kennis;
  • uitstekende beheersing van de Engelse taal is vanzelfsprekend.


Deze functie vraagt om sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals: klantgericht, analytisch vermogen, resultaatgericht, netwerker en teamspeler.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar, met - bij gebleken geschiktheid - uitzicht op een vast diensverband. Het salaris- afhankelijk van je opleiding en ervaring - bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten). Je ontvangt een laptop en smartphone vanuit de UB. 

Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. De UU heeft sterke ambities op het gebied van open science.


De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 28—32 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 1057283

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you