Junior onderzoeker MKP (0,8-1 fte, bepaalde tijd)

Junior onderzoeker MKP (0,8-1 fte, bepaalde tijd)

Geplaatst Deadline Locatie
12 aug 13 sep Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de studie ‘’The association between dairy consumption and incident prediabetes” zijn wij op zoek naar een Junior onderzoeker MKP (0,8-1 fte, bepaalde tijd)

Functieomschrijving

De indiensttredingsdatum is uiterlijk 1 januari 2020. De Junior Onderzoeker wordt aangesteld bij het Departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University. De intentie bestaat dit onderzoek te laten uitmonden in een proefschrift.

 

Projectomschrijving: ‘Diabetes type 2 is wereldwijd een groot probleem door toenemende welvaart. De ziekte kan voorkomen worden en recent zijn er zelfs studies die laten zien dat de ziekte deels is om te keren. Diabetes type 2 is typisch een voeding en leefstijl gerelateerde ziekte. Zuivelproducten worden veel geconsumeerd en zijn rijk aan nutriënten. Er zijn in wetenschappelijke studies eerdere neutrale en gunstige verbanden gevonden tussen inname van zuivelproducten en het ontstaan van diabetes type 2. Het is niet bekend hoe zuivelproducten een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van pre-diabetes, een voorstadium van diabetes type 2. Het doel van dit onderzoek is om dit verder uit te zoeken dmv uitgebreid literatuur onderzoek, data-analyse van verschillende cohort studies en het schrijven van meerdere artikelen.

 

Functieomschrijving

Als junior onderzoeker houdt u zich bezig met:

  • Het onderhouden van contacten in het kader van het project met collega wetenschappers;
  • Het verwerken en statistisch analyseren van grote data bestanden;
  • Organiseren van meetings;
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen voor publicatie in internationale wetenschappelijke peer-reviewed tijdschriften;
  • Presenteren van wetenschappelijke bevindingen;
  • Administratieve werkzaamheden.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • U bent zeer gemotiveerd om in de wetenschap te werken;
  • U bent in bezit van een masters diploma gezondheidswetenschappen, geneeskunde, psychologie (bv. medische psychologie of een research master), epidemiologie of statistiek;
  • U heeft een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als het Engels.
  • Ervaring met het schrijven van een wetenschappelijke artikel in het Engels strekt tot aanbeveling;
  • U heeft affiniteit met uni-en multivariabele analyses in R, Stata, SPSS en/of SAS;
  • U kunt goed organiseren, bent consciëntieus en werkt zelfstandig;
  • U heeft zelfvertrouwen en beschikt over een grote dosis doorzettingsvermogen;
  • U heeft interesse in onderwijs taken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar met mogelijheid tot verlenging.

U wordt aangesteld bij het departement Medische en Klinische Psychologie van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University. Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het betreft een dienstverband volgens het UFO-profiel (universitair functie ordenen) onderzoeker 4  (schaal 10), met een  omvang van 0,8 – 1,0 fte. Er wordt eerst een contract aangeboden, in eerste instantie, voor 12 maanden. Bij goed functioneren en voldoende financiële middelen kan het contract verlengd worden tot maximaal 4 jaar. Het salaris bedraagt bij aanvang van het dienstverband afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2709 bruto  en maximaal  € 4274 bruto per maand  bij een voltijdse aanstelling.

 

De indiensttredingsdatum is uiterlijk 1 januari 2020. De Junior Onderzoeker wordt aangesteld bij het Departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University. De intentie bestaat dit onderzoek te laten uitmonden in een proefschrift.

Afdeling

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

 

Center of Research on Psychological and Somatic disorders (CoRPS)
CoRPS is erkend als Center of Excellence van Tilburg University. Het onderzoek van CoRPS richt zich op de invloed van psychosociale factoren op de gezondheid van individuen. CoRPS maakt onderdeel uit van het departement Medische en Klinische Psychologie binnen de School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University. Zie website voor nadere informatie:  https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/schools/socialsciences/organisatie/departementen/medische-klinische-psychologie

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 16401

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you