Beleidsmedewerker Onderwijs- en onderzoekbeleid tevens secretaris instellingsplan

Beleidsmedewerker Onderwijs- en onderzoekbeleid tevens secretaris instellingsplan

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 26 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Bestuursbureau, directie Strategie en Academische Zaken zoekt een enthousiaste
Beleidsmedewerker Onderwijs- en onderzoekbeleid tevens secretaris instellingsplan

Functieomschrijving

In deze functie combineer je de taken als secretaris Instellingsplan met die van beleidsmedewerker Onderwijs en Onderzoek. Komend jaar werkt de Universiteit Leiden aan haar nieuwe strategie in het kader van het nieuwe instellingsplan dat we met en voor de hele universiteit gaan maken. Je werkt als secretaris in het team dat verantwoordelijk is voor het maken van dat nieuwe instellingsplan onder leiding van de directeur SAZ. Belangrijke taken zijn de planning en bewaking van het proces, voorstellen voor vernieuwende en creatieve aanpakken ontwikkelen inclusief het betrekken van studenten, medewerkers en stakeholders en de communicatie over het hele project.

Als beleidsmedewerker ben je inhoudelijk betrokken bij deelonderwerpen van het instellingsplan bijvoorbeeld door deel te nemen in werkgroepen die passen bij je kennis en achtergrond. Je maakt analyses die nodig zijn voor het instellingsplan zoals een overzicht van externe ontwikkelingen voor een specifiek onderwerp. Voor je verdere taken als beleidsmedewerker kijken we naar je ervaring en naar je ontwikkelwensen. De voornaamste taken zijn:

  • Als secretaris van het projectteam Instellingsplan ben je verantwoordelijk voor de planning voor het hele proces en de communicatie;
  • Je komt met vernieuwende ideeën voor bijv. het betrekken van medewerkers en studenten;
  • Je schrijft analyses die nodig zijn voor het instellingsplan en organiseert inhoudelijke bijeenkomsten;
  • Je draagt inhoudelijk bij aan onderwijs- en/of onderzoekbeleid (afhankelijk van achtergrond en ervaring) bijv. in werkgroepen;
  • Je neemt deel aan gesprekken over het instellingsplan met het CvB, faculteiten, directeuren, medezeggenschap en diverse gremia.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een academische opleiding;
  • Relevante werkervaring in het hoger onderwijs of onderzoek en kennis van ontwikkeling van beleid en –strategie;
  • Flexibel, stressbestendig, houdt overzicht en maakt duidelijke keuzes;
  • Ervaring met organiseren, plannen, prioriteren en de voortgang bewaken;
  • Een echte teamwerker, iemand die verbindt en gericht is op het creëren van draagvlak;
  • Creatief in het bedenken van nieuwe werkvormen en het inrichten van processen en je kunt buiten de bestaande kaders denken;
  • Uitstekende organisatiesensitiviteit; je begrijpt wat nodig is en kan daar snel in schakelen;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).  

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Afdeling

Directie Strategie en Academische Zaken (SAZ)

De directie Strategie en Academische Zaken (SAZ) is onderdeel van het Bestuursbureau. Zij ondersteunt het College van Bestuur en faculteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek, internationalisering, impact en strategische ontwikkeling van de universiteit. Het signaleren van nationale en internationale ontwikkelingen in het hoger onderwijs is een belangrijke taak van de directie. SAZ adviseert en ondersteunt bij het formuleren, vormgeven, monitoren, evalueren en bijsturen van strategie en beleid. Beleidsontwikkeling en –implementatie komen vaak tot stand in projectgroepen met collega's uit de hele universiteit. SAZ is vraagbaak voor de organisatie op genoemde beleidsvelden en in voorkomende gevallen verantwoordelijk voor de aansturing van strategische programma’s en projecten zoals ‘diversiteit en inclusiviteit’ en de ‘implementatie van de onderwijsvisie’.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 19-358

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you