Promovendus 'Vroege opsporing van slokdarmkanker'

Promovendus 'Vroege opsporing van slokdarmkanker'

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 26 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij naast promoveren de kans krijgen om de kwaliteit van zorg voor patiënten met Barrett slokdarm en slokdarmkanker naar een hoger plan te tillen? Wij zoeken een kandidaat voor een promotietracject naar de vroege opsporing van slokdarmkanker.

Wij bieden jou als PhD student met interesse in maag-, darm- en leverziekten (MDL) een unieke mogelijkheid om te promoveren binnen een afdeling die hard op weg is om toonaangevend te zijn. Wij willen onze stempel drukken op onderzoek om zo de zorg voor onze patiënt te verbeteren. Niet voor niets investeren we doorlopend in nieuwe behandelmethoden en in baanbrekend onderzoek. Maar ook de manier waarop we iedere dag bezig zijn met de beste persoonsgerichte zorg aan het bed maakt ons behoorlijk bijzonder. Ons motto is 'Samen béter!'. En jij kunt hieraan in een patiëntgebonden onderzoekstraject van 3 jaar een wezenlijk steentje bijdragen. Inhoudelijk en als persoon.

Als PhD student verdiep je jezelf onder begeleiding van drs. Yonne Peters en prof. dr. Peter Siersema in een van de vele boeiende aspecten van maag-, darm- en leverziekten. Daarbij is jouw en ons primaire doel een academische promotie. We verwachten van jou dat je een groot project in meerdere ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in het land weet te managen en met jouw enthousiasme en goede communicatieve vaardigheden het project verder op de kaart zet in binnen- en buitenland.

Projectomschrijving
De incidentie van slokdarmkanker is in de afgelopen 20 jaar sterk toegenomen. De diagnose wordt bij het overgrote merendeel van de patiënten in een te vergevorderd stadium vastgesteld. De 5-jaars overleving is momenteel minder dan 20%. Het tijdig ontdekken van patiënten met een verhoogd risico met minimaal invasieve screeningstechnieken is dus van groot belang.

Je promotietraject zal tot doel hebben om de nauwkeurigheid en aanvaardbaarheid van een nieuwe screeningsstrategie (ademtest) naar het voorstadium van slokdarmkanker te onderzoeken. Er zijn daarnaast meerdere gerelateerde projecten die op korte termijn zullen starten of al gestart zijn, waarin jouw bijdrage essentieel zal zijn. Voor deze projecten zal nauwe samenwerking met omliggende ziekenhuizen alsmede huisartsenpraktijken en andere disciplines vereist zijn, waar jouw communicatieve vaardigheden goed van pas zullen komen. Het project wordt gesubsidieerd door de Maag Lever Darm Stichting.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Uitwerken van een onderzoeksprotocol op basis van de subsidieaanvraag.
 • Helpen opzetten en coördineren van trials met betrekking tot screening voor Barrett slokdarm en slokdarmkanker.
 • Uitvoeren en coördineren van de dataverzamelingen en uitvoeren van de data-analyse conform het onderzoeksplan.
 • Schrijven van wetenschappelijke publicaties voor international tijdschriften en beursaanvragen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent iemand met een verfrissende persoonlijkheid die verder kijkt dan je eigen onderzoek. Je bent iemand die helemaal gaat voor verbluffende onderzoeksresultaten. De afdeling als geheel helpen bij het waarmaken van ambities vind je daarom net zo vanzelfsprekend. Je hebt een frisse kijk op vakinhoudelijke vernieuwing en innovatie. Maar je hebt ook een duidelijke visie op wat de beste persoonsgerichte patiëntenzorg aan het bed inhoudt. En dit laat je zien in de praktijk van alledag. Je kunt uitstekend zelfstandig functioneren. Maar je begrijpt ook als geen ander dat we ons motto 'Samen béter!' alleen kunnen waarmaken door ook echt samen te werken.

Verder zijn van belang:
 • Een master in geneeskunde, biomedische wetenschappen, health sciences of een andere gerelateerde master.
 • Oprechte interesse in het vakgebied maag-, darm- en leverziekten.
 • Belangstelling voor en bij voorkeur ervaring met wetenschappelijk onderzoek.
 • In staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren.
 • Goede communicatievaardigheden, waarbij je mensen in diverse ziekenhuizen en huisartsenpraktijken kan motiveren voor je projecten.
 • Beschikt over goede mondelinge, organisatorische en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Teamplayer met multidisciplinaire samenwerkingsgerichte werkwijze, openheid en doelgerichtheid.
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing, voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A, Cao umc.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Afdeling MDL: Samen béter!
Je werkt met ongeveer 160 collega's binnen de ambitieuze afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL). Onze afdeling bestaat uit een klinische verpleegafdeling, een polikliniek, een endoscopiecentrum en een laboratorium voor translationeel onderzoek. Daarnaast behoort de afdeling diëtetiek tot de afdeling MDL. Sinds enige tijd werken we samen met de Abdominale Heelkunde op 1 multidisciplinaire afdeling om de zorg voor onze patiënten nóg beter te kunnen maken.

Onze speerpunten zijn kanker van het maag-darmkanaal, ontstekingsziekten van de darm, darmfalen, advanced endoscopie en leverziekten. We onderscheiden ons door synergie tussen de beste persoonsgerichte zorg, onderwijs en hoogwaardig onderzoek. We beschikken over innovatieve technieken waarmee we onze patiënten behandelen volgens de nieuwste inzichten. Door onze academische kennis en kunde vervullen we een belangrijke functie als tertiair verwijscentrum voor patiënten met complexe problematiek in de regio, waarbij we intensief samenwerken met de ons omringende ziekenhuizen.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2422—€4481 per maand
 • Universitair
 • 105463-P537796-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps