Technicus Heterogene Katalyse

Technicus Heterogene Katalyse

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 9 feb Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als technicus ben je werkzaam binnen de capaciteitsgroep Inorganic Chemistry and Catalysis van de faculteit Scheikundige Technologie van de TU/e. Deze groep doet onderzoek naar de heterogene katalysatoren die gebruikt worden om allerlei grondstoffen zoals biomassa, aardgas en elektriciteit om te zetten in nuttige producten. Naast het academische onderzoek, dat meer fundamenteel van aard is, wordt er binnen de groep onderzoek gedaan voor en in zeer nauwe samenwerking met industriële partijen. De duur van dergelijke onderzoeksprojecten kan variëren van enkele dagen tot 4 jaar.

Als technicus werk je nauw samen en ondersteun je wetenschappers en promovendi bij het voorbereiden en uitvoeren van hun onderzoek. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, beheer en onderhoud van laboratoria en apparatuur van de onderzoeksgroep, en denkt mee over de manier waarop deze ingezet wordt binnen de geldende wet- en regelgeving. Het kan dan gaan om de inzet van bestaande methoden en technieken en apparatuur, maar ook over nieuw te ontwikkelen of te ontwerpen opstellingen. Je analyseert en interpreteert resultaten en ondersteunt de wetenschappelijke staf van de Inorganic Chemistry and Catalysis groep bij het beantwoorden van wetenschappelijk probleemstellingen. Ook instrueer je nieuwe medewerkers met betrekking tot veiligheid, werken in het lab en met de aanwezige apparatuur. Voorts ben je betrokken bij het onderhoud en reparaties van opstellingen. Kennis van en affiniteit met ICT/Labview/elektronica zijn belangrijk. Daarnaast ben je betrokken bij het aansturen van de centrale technische werkplaats voor grotere bouwprojecten en overleg je met externe leveranciers over bestellingen van chemicaliën en apparaten.
We verwachten van je dat je zelfstandig en proactief kunt functioneren als technicus en onderzoeksassistent ten behoeve van het onderzoek. De Engelse taal is daarbij de voertaal.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten met het volgende profiel:
  • Bij voorkeur een afgeronde opleiding op HBO-niveau in de richting van analytische chemie;
  • Ten minste enige jaren relevante werkervaring;
  • Een praktische instelling en bij voorkeur inzicht in mechanische en elektrotechnische zaken;
  • Werken in een dynamische omgeving met vele (kleinere) projecten en affiniteit met het organiseren van bouwprojecten;
  • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Klantgerichte en flexibele houding, een teamplayer, analytisch, creatief, proactief en oplossingsgericht.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dynamische functie, in een internationale, innovatieve werkomgeving met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. In eerste instantie gaat het om een aanstelling voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort een verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring bij 1,0 fte, € 2.412,- tot maximaal  € 3.642,- bruto per maand (schaal 8 of 9 cao Nederlandse Universiteiten).
Daarnaast bieden wij veel ruimte voor zelfontwikkeling en zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder kinderopvang, pensioenvoorzieningen, opleidingsfaciliteiten en uitstekende sportfaciliteiten.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • max. 38 uur per week
  • HBO
  • V37.4051

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you