Hoofd bibliotheek Rechtsgeleerdheid

Hoofd bibliotheek Rechtsgeleerdheid

Geplaatst Deadline Locatie
20 aug 15 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als hoofd van de bibliotheek Rechtsgeleerdheid levert u met uw team een zichtbare bijdrage aan de ondersteuning van onderwijs en onderzoek binnen de RU in zijn geheel en de faculteit Rechtsgeleerdheid in het bijzonder.

U bent het eerste aanspreekpunt voor wetenschappers, docenten, studenten en beleidsmakers vanuit de faculteit Rechtsgeleerdheid. U informeert en adviseert de faculteit over de producten en diensten van de Universiteitsbibliotheek (UB), zoals literatuuronderzoek, informatievaardigheden, open access, datamining, tekstmining, beheer van research data en de invulling daarvan. U zorgt ervoor dat de diensten van de bibliotheek blijven voldoen aan de veranderende eisen van de gebruikers.

Om de diensten van de UB onder de aandacht te brengen, verzorgt u de communicatie en bezoekt en initieert u bijeenkomsten. Met de faculteit bent u voortdurend in gesprek over collectievorming, de benodigde middelen voor en het functioneren van de bibliotheek Rechtsgeleerdheid. Ook beheert u de literatuurbudgetten van de faculteit.

U bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de wetenschappelijke digitale en fysieke informatievoorziening in het algemeen en op die van het gebied van rechtsgeleerdheid in het bijzonder. U kunt deze ontwikkelingen vertalen in nieuwe en praktisch toepasbare producten en diensten. In samenwerking met de gebruikers en met de andere collega’s van de afdeling initieert u de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde diensten.

U vervult een belangrijke leidinggevende rol in de bibliotheek Rechtsgeleerdheid. Het team waar u leiding aan geeft bestaat uit drie informatieprofessionals. Zij ondersteunen het onderwijs en onderzoek op het gebied van informatievoorziening en werken samen met collega’s uit andere domeinteams aan de verdere ontwikkeling van producten en diensten. U zorgt voor een optimale samenwerking binnen het team waaraan u leiding geeft. Tot slot inspireert u de teamleden en heeft oog voor de werkverdeling en competenties van de teamleden en creëert een open, positieve sfeer.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een afgeronde academische opleiding op gebied van de rechtsgeleerdheid.
  • Minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een academische setting.
  • Een verbindend, inspirerend leidinggevende.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en ervaring met netwerken.
  • Een uitstekende organisatiesensitiviteit.
  • Een analytische instelling en affiniteit met financieel-economische aspecten van collectie- en contractmanagement.
  • Een actuele kennis van de ontwikkelingen in de wetenschappelijke informatievoorziening zoals open educational resources, open science, open access, datamanagement, tekst/datamining.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

  • Aanstelling: 32 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 4.978,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Aan de Radboud Universiteit werken docenten en onderzoekers uit meer dan 50 landen op 7 faculteiten, in alle wetenschapsdisciplines. Dit doen we op een groene, moderne campus met state-of-the-art voorzieningen. De Radboud Universiteit kent een open en persoonlijke sfeer. Dit stimuleert kennisdeling tussen collega's, voorbij de grenzen van vakgebieden en onderzoeksinstituten. We geloven dat een brede blik leidt tot nieuwe inzichten en oplossingen, in de wetenschap én de samenleving.

Afdeling

Universiteitsbibliotheek/KDC

De Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit is een dynamische omgeving die verantwoordelijk is voor de wetenschappelijke informatievoorziening (zowel gedrukt als digitaal).

In partnerschap met onderzoekers, docenten, studenten en bestuurders van de Radboud Universiteit levert de UB diensten en producten die optimaal aansluiten bij de behoeften van onderwijs en onderzoek.

De UB bevindt zich in een veranderproces van een traditionele bibliotheek naar een steeds meer digitale bibliotheek. Dit betekent o.a. de ontwikkeling en innovatie van digitale diensten, snelle reactie op de evoluerende behoeftes in het onderwijs en onderzoek die via de front office afdelingen binnen komen, alertheid met betrekking tot technologische mogelijkheden, spil zijn in de groeiende markt van wetenschappelijke informatie en zijn (ICT-)providers.

De UB-organisatie bestaat uit de drie afdelingen: Research and Education Support, Loan and Study Services en Content and Metadata Management. De functie hoofd bibliotheek Rechtsgeleerdheid valt binnen de afdeling Research and Education support. Deze afdeling bestaat uit meerdere nauw met elkaar samenwerkende domein- en productteams.

Specificaties

  • Management
  • max. 32 uur per week
  • max. €4978 per maand
  • Universitair
  • 1059006

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you