Postdoc - Huygens ING-KNAW - Amsterdam

Postdoc - Huygens ING-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
22 aug 30 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De postdocplaatsen zijn onderdeel van het project ‘TransLatin: Transnational Impact of Latin Theatre from the Early Modern Netherlands, a Qualitative and Computational Analysis’. Dit project wordt gefinancierd door NWO. 

In de Renaissance en daarna ging literatuur over grenzen heen en vooral toneelschrijvers uit verschillende landen beïnvloedden elkaar omdat hun stukken, vooral ook Latijnse, overal werden gelezen en opgevoerd. De Nederlanden speelden daar een belangrijke rol in. Dit project zoekt uit hoe dat gebeurde met historisch onderzoek en moderne computertechnieken.

Postdoc 1 (1 fte). In deze functie ligt de focus op: literair onderzoek en netwerkonderzoek van toneel in het Latijn en volkstalen

Postdoc 2 (0,8 fte). In deze functie ligt de focus op: digital humanities onderzoek, in het bijzonder distant reading, topic modelling, text reuses, distributional semantics en deep neural language modelling.

Het onderzoek zal plaatsvinden onder leiding van Dr. Jan Bloemendal.

Een projectbeschrijving is op aanvraag beschikbaar.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • uitstekende beheersing van het Engels;
 • bereid en in staat zijn in teamverband te werken;
 • affiniteit met onderzoek in literatuurgeschiedenis en netwerkonderzoek;
 • (voor postdoc 1): uitstekende kennis van het Latijn of (de vroegmoderne variant van) een van de moderne Europese talen;
 • (voor postdoc 2): vertrouwdheid met moderne vormen van distant reading en ander digitaal gestuurd onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van het Huygens ING Het betreft een dienstverband van 1,0 fte voor een jaar met uitzicht op een verlenging tot 4 jaar. Startdatum per 1 januari 2020.

Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand (schaal 11 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

Huygens ING-KNAW

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING-KNAW) verricht onderzoek op het gebied van wetenschapsgeschiedenis, Nederlandse geschiedenis en literatuur. Het instituut ontsluit historische bronnen en literaire teksten voor verder analytisch en interpretatief onderzoek.

Teksten die Huygens ING ontsluit, zijn onder meer de volledige werken van W.F. Hermans en werken van Erasmus. Het instituut houdt zich verder ook bezig met een voortdurende ontwikkeling van digitale hulpmiddelen voor ontsluiting en analyse van teksten. Permanente vooruitgang in de informatietechnologie speelt een belangrijke rol. 

Afdeling

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

 

 

Specificaties

 • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 30.4—38 uur per week
 • €3637—€4274 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT2019-043

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you