(Arts) onderzoeker / promovendus 'Effect van een online beslishulp voor gedeelde besluitvorming in de algemene en orthopedische chirurgie'

(Arts) onderzoeker / promovendus 'Effect van een online beslishulp voor gedeelde besluitvorming in de algemene en orthopedische chirurgie'

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 19 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij promoveren op het snijvlak van chirurgie, orthopedie en doelmatigheid in de zorg? Dan is dit mogelijk jouw baan.

De afdeling Heelkunde van het Radboudumc start in samenwerking met IQ Healthcare van het Radboudumc en het Dartmouth College in de Verenigde Staten een multi-center onderzoek met als titel: Het effect van een online beslishulp voor gedeelde besluitvorming in de algemene en orthopedische chirurgie.

Praktijkvariatie en onnodige zorg zijn nog steeds veel voorkomende problemen in met name electieve zorg. Dit multicenter onderzoek richt zich op samen beslissen (Shared decision making) bij patiënten met galstenen, een liesbreuk, heup of knie artrose en de implementatie van een keuzehulp. Het doel van het project is de evaluatie van nieuwe online beslishulp om uitkomsten van behandelingen in patiënten te verbeteren en het aantal operaties te verminderen en ineffectieve chirurgie te voorkomen.

Ben jij de promovendus die we zoeken en houd je ervan om hands-on en doortastend te werken?
In het project ben je spin in het web en houd je intensief contact met de lokale hoofdonderzoekers van de afdelingen Chirurgie en Orthopedie en coördineer je de inclusie en follow-up van de geïncludeerde patiënten. De verkregen gegevens worden door jou geanalyseerd, opgeschreven en publiceer je deze in wetenschappelijke artikelen. Uiteindelijk zal je onderzoek moeten leiden tot een promotie (PhD-graad).

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zoeken een collega met:
  • Een afgeronde studie in de geneeskunde, gezondheidswetenschappen en/of biomedische wetenschappen.
  • Kennis van onderzoeksmethodologie en statistiek (SPSS).
  • Een flexibele werkhouding en bereidheid om buiten kantooruren te werken.
  • Gedragscompetenties: klantgerichtheid, zelfmanagement, samenwerken, ondernemingszin, stressbestendigheid en creativiteit, communicatief sterk.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2,5 jaar.

  • Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing, voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A.
  • Ingangsdatum 1 november 2019.
Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Heelkunde behandelt patiënten met een groot aantal ziektebeelden. Daarnaast zijn wetenschappelijk onderzoek en de opleiding van basisartsen en chirurgen belangrijke taken.

IQ healthcare is een wetenschappelijk centrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg. In de afgelopen jaren is een groot wetenschappelijk programma opgebouwd en uitgevoerd, met onderzoek op het terrein van onder meer kwaliteitsrichtlijnen, transparantie, implementatie van innovatie, inbreng van patiënten in de zorg, veiligheid, ketenzorg en professionele ontwikkeling.

De onderzoeksgroep staat onder leiding van dr. Philip de Reuver, chirurg en dr. Femke Atsma, epidemioloog. Er is een nauwe samenwerking met orthopedisch chirurg prof. dr. Wim Schreurs en prof. dr. Glyn Elwyn, hoogleraar Shared Decision Making bij IQ Healthcare en het Dartmouth College. Als promovendus sluit je je aan bij de graduate school van het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS), waardoor je de gelegenheid krijgt je wetenschappelijk te ontwikkelen. De onderzoeker zal primair aangesteld worden bij de afdeling Heelkunde, waar je onderdeel wordt van een diverse groep promovendi.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€4481 per maand
  • Universitair
  • 106063-P541143-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you