Arts onderzoeker Kindergeneeskunde (TOP2020)

Arts onderzoeker Kindergeneeskunde (TOP2020)

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 8 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De opleiding Kindergeneeskunde van het Radboudumc / OOR-ON heeft als doel kinderartsen op te leiden die een prominente rol kunnen spelen binnen de kindergeneeskundige zorg in Nederland. Hiertoe maakt zij gebruik van innovatieve opleidingsmethoden en begeleidingsstrategieën. Een aantal van deze opleidingsmethoden en begeleidingsstrategieën zijn onder andere het gebruik van simulatiemethoden en de introductie van profielen. Daarnaast wordt steeds bewuster opgeleid over de grenzen van het eigen specialisme heen.

Alhoewel er reeds wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar de opbrengst van het nieuwe opleidingsprogramma voor kinderartsen (TOP2020), is onderzoek naar en kennis over de door ons gebruikte opleidingsmethoden en begeleidingsstrategieën nog schaars.

In deze functie wordt onderzoek naar onze opleiding gecombineerd met onderwijskundige taken (50%/50%). Het onderzoek betreft een combinatie van kwalitatief en (semi) kwantitatief onderzoek en de resultaten hiervan zullen worden gepubliceerd in (inter-)nationale tijdschriften. Binnen dit project werk je samen met een groep enthousiaste kinderartsen, andere clinici en medisch onderwijskundigen. De onderwijskundige taken focussen zich vooral op de masterfase van de opleiding Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Deze positie biedt perspectief voor een promotietraject.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Formuleren en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve opleidingsmethoden en begeleidingsstrategieën binnen de opleiding tot kinderarts in het Radboudumc / OOR-ON.
  • Verrichten van kwalitatieve en (semi) kwantitatieve studies.
  • Presenteren van bevindingen op lokale en (inter-)nationale wetenschappelijke bijeenkomsten.
  • Samenwerken met (medische) onderzoekers binnen de Radboudumc Health Academy.
  • Uitvoeren van onderwijskundige taken binnen de master Kindergeneeskunde.
  • Samenwerken binnen het onderwijskundig team van de vakgroep Kindergeneeskunde.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een afgestudeerde, BIG geregistreerde arts met belangstelling voor- en kennis van de Kindergeneeskunde. Bij voorkeur met werkervaring als arts-assistent niet in opleiding tot specialist.

Daarnaast beschik je over basiskennis van onderwijsmethoden, kwalitatief en (semi)kwantitatief wetenschappelijk onderzoek. Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn vanwege het vooral kwalitatieve karakter van het project erg belangrijk.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis
Jaarlijks behandelen wij in het Amalia kinderziekenhuis ongeveer 24.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar. Dat is 16% van alle patiënten in het Radboudumc. Als academisch medisch centrum integreren we onderzoek, onderwijs en zorg. Wij bieden integrale zorg die we om het kind en zijn familie organiseren en betrekken kinderen en ouders actief bij het zorgproces. Onze focus ligt op aangeboren aandoeningen, (complexe) derdelijnszorg, traumazorg en geboortezorg. Er werken ruim duizend medewerkers in het Amalia kinderziekenhuis. Onze betrokken en bevlogen medewerkers zijn cruciaal in het bereiken van ons doel om de beste zorg voor de patiënt en zijn familie te bieden. Werken in het Amalia kinderziekenhuis betekent werken in een innovatieve en persoonsgerichte omgeving, waarin je als professional het beste uit je zelf kunt halen door grenzen te verleggen. Kijk eens naar onze film over het Amalia kinderziekenhuis.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 32 uur per week
  • €2826—€4481 per maand
  • Universitair
  • 106083-P541163-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you