Onderzoeker informatierecht

Onderzoeker informatierecht

Geplaatst Deadline Locatie
29 aug 15 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Instituut voor Informatierecht (IViR), een van de grootste onderzoekscentra voor informatierecht ter wereld, heeft een vacature voor een Onderzoeker informatierecht. 

De onderzoeker voert een verscheidenheid aan onderzoeksprojecten op het gebied van het informatierecht uit in samenwerking met de andere onderzoekers van het Instituut, en levert tevens bijdragen aan het masteronderwijs in het informatierecht.

Kandidaten wordt geadviseerd om kennis te nemen van het onderzoeksprogramma van het Instituut.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:

  • een master, bij voorkeur promotie, op het gebied van het recht van intellectuele eigendom, informatierecht of aanverwant juridisch domein;
  • ervaring met rechtswetenschappelijk onderzoek, blijkend uit wetenschappelijke publicaties;
  • kennis op diverse terreinen van het informatierecht, met name het recht van de intellectuele eigendom;
  • kennis van actuele ontwikkelingen in informatiemarkten en -technologie;
  • een creatieve geest en analytische intelligentie;
  • uitstekende schrijf- en communicatievaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal;
  • het vermogen om zelfstandig, maar ook in teams te werken;
  • het vermogen om projectaanvragen voor te bereiden;
  • bij voorkeur enige ervaring met het verzorgen van onderwijs op universitair niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar.

De vacature is beschikbaar als voltijdse of deeltijdse functie. Aanstelling is voor een jaar maar kan, afhankelijk van voldoende financiering, worden verlengd. Het salaris bedraagt minimaal €2.709 bruto per maand bij een voltijdse aanstelling (schaal 10) maar kan, afhankelijk van relevante ervaring, hoger zijn. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Instituut voor Informatierecht

Met ruim 3700 studenten en 400 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FDR) van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de Engelstalige en interdisciplinaire opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij elf masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De Faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene rechtsleer, Arbeids- en informatierecht, Internationaal en Europees publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Het Instituut voor Informatierecht (IViR) is een van de grootste onderzoekscentra voor informatierecht ter wereld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • 30.4—38 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 19-553

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you