Promovendus AIOS psychiatrie

Promovendus AIOS psychiatrie

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 17 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een basisarts met aantoonbare interesse in de psychiatrie? Draag jij de klinische psychiatrie én de wetenschappelijke facetten van het vak een warm hart toe? Dan hebben wij een unieke uitdaging voor je!

Functieomschrijving

GGNet biedt in samenwerking met de Universiteit Utrecht een promotieplek op het gebied van psychiatrische genetica aan. Het doel van het promotieonderzoek is middels zowel biostatistiek als genetische counseling te komen tot een betere vertaling van bevindingen in de psychiatrische genetica naar de klinische praktijk. De promovendus zal zich gedurende twee tot drie jaar o.a. bezighouden met genetische determinanten van respons op clozapine en het eerste onderzoek op vlak van genetische counseling in de psychiatrie in Nederland opzetten. De promovendus zal promoveren aan de Universiteit Utrecht.

De promotieplek wordt gecombineerd met de opleiding tot psychiater binnen GGNet en eventueel het UMC Utrecht. Zo krijgt de AIOS de mogelijkheid zich te bekwamen in verschillende facetten van de psychiatrie. Een jaar van de 4,5 jaar durende opleiding tot psychiater kan gebruikt worden voor het promotietraject. Bovendien is reeds veel data verzameld waarmee het mogelijk zou moeten gaan worden in twee tot drie jaar tijd besteed aan wetenschappelijk onderzoek dit promotietraject af te ronden. Zo wordt beoogd de duur van het totale traject (opleiding tot psychiater en promotie) te beperken tot 5,5 tot 6,5 jaar.

Specificaties

GGNet

Functie-eisen

  • Je bent afgestudeerd als (basis)arts en hebt (bij voorkeur) ervaring met psychiatrie
  • Je houdt van uitdaging, bent stressbestendig en slagvaardig
  • Je hebt interesse in behandelmethoden en het verloop van ziekteprocessen
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met verschillende soorten mensen
  • Je kunt kritisch naar je eigen functioneren kijken en wilt jezelf altijd verbeteren
  • Je wilt mee bouwen aan de toekomst van de klinische en wetenschappelijke psychiatrie in Nederland

Arbeidsvoorwaarden

Je kunt rekenen op een goed salaris (afhankelijk van kennis en ervaring Max €5.126,-), goed pakket aan secundaire voorwaarden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ook internationale congresbezoeken zijn mogelijk. Door de combinatie van een klinische opleiding en een promotieonderzoek is dit een aantrekkelijke werkplek om je te ontwikkelen tot psychiater met wetenschappelijke vaardigheden!

Werkgever

GGNet

GGNet heeft een groot en divers zorgaanbod in de basis- en specialistische ggz, waardoor je op verschillende terreinen ervaring kunt opdoen. We bieden 7 x 24-uurs acute zorg, zowel klinisch op onze High Intensive Care-afdelingen (HIC) als ambulant in crisis- en (F)ACT-teams. Maar we hebben ook afdelingen voor forensische psychiatrie, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en ouderen, waar hoogspecialistische zorg wordt gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek.

Op elke afdeling staan enthousiaste psychiaters klaar om je te begeleiden en te coachen. Om een zo goed mogelijke zorgkwaliteit neer te zetten, vinden we het van groot belang om jonge professionals op te leiden. Wij denken namelijk dat we daar zelf ook scherp door blijven en beter van worden. Het neerzetten van een goed opleidingsklimaat is daarom voor ons vanzelfsprekend.

Naast het algemene deel werk ben je als promovendus verbonden aan het UMC Utrecht.  Wil je meer weten over het UMC Utrecht neem dan hier een kijkje:  https://www.umcutrecht.nl

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • max. €5126 per maand
  • Universitair
  • AT 201966

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you