Senior Onderzoeker nieuwe arbeidsverhoudingen

Senior Onderzoeker nieuwe arbeidsverhoudingen

Geplaatst Deadline Locatie
11 sep 29 sep Almere

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een ervaren onderzoeker met een passie voor vraagstukken op het snijvlak van arbeidsmarkt, ondernemerschap en onderwijs?

Functieomschrijving

Wil jij werken in een levendige onderwijsomgeving? Wil jij ondernemers ondersteunen om hun concurrentiekracht te vergroten door middel van praktijkgericht onderzoek? En wil je bijdragen aan de duurzame economische ontwikkeling van de regio en aan een inclusieve arbeidsmarkt? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wij zoeken op korte termijn een senior onderzoeker ter versterking van ons team.
Als onderzoeker binnen het Lectoraat Nieuwe Arbeidsverhoudingen ben je – samen met de lector en 5 collega’s (onderzoekers en docenten van de Management en Business Opleidingen) – verantwoordelijk voor het aanvragen, opzetten, begeleiden en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. We hebben altijd meerdere onderzoeksprojecten lopend en in voorbereiding.

Onze projecten richten zich enerzijds op de ondersteuning van individuele en samenwerkende bedrijven bij toekomstbestendig ondernemen: anders inrichten bedrijfsprocessen, verbeteren marktstrategie en versterken van de duurzame inzetbaarheid van personeel. Een voorbeeld is het project Toekomstbestendig ondernemen, waarin we een instrumentarium ontwikkeld hebben waarmee mkb-bedrijven hun personele flexibiliteit beter kunnen organiseren. Ook hebben we projecten gericht op sociaal ondernemerschap en inclusief werkgeverschap.

Voor het andere deel richten onze projecten zich op de ondersteuning van publiek-private partnerschappen, gericht op innovatie van de arbeidsmarkt: stimuleren van een op skills gebaseerde arbeidsmarkt, een betere aansluiting tussen vraag en aanbod en een meer inclusieve arbeidsmarkt. Een voorbeeld is het project Nieuwe Banen Lelystad, waarin we onderzoeken hoe er door werkbedrijf en werkgevers in de regio kan worden samengewerkt bij het creëren van nieuwe banen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast werken we mee aan het House of Skills, een samenwerkingsverband in de regio gericht op het stimuleren van een skills arbeidsmarkt en (intersectorale) mobiliteit van werkenden. Verder zijn er diverse projecten in voorbereiding gericht op werven en ontwikkelen van zij-instromers naar de techniek en ICT.

Naast het uitvoeren van onderzoek bouw je mee aan het netwerk van bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen, waarmee in de regio wordt samengewerkt. Hierbij verzamel je zowel informatie, lever je een bijdrage aan de verslaglegging over de projecten in vakbladen en wetenschappelijke journals en draag je bij aan de vertaling van kennis naar praktische instrumenten voor de praktijk en de overdracht naar het onderwijs. Samen met docenten werk je aan onderzoeksprojecten of begeleid je studenten in hun comakership of afstudeeropdracht. Dat doen we in het kader van het onlangs gestarte mkb-lab, waarin het regionale mkb wordt ondersteund bij duurzame groei.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde master-opleiding en hebt ervaring met projecten binnen bedrijven en met regionale arbeidsmarktvraagstukken.
  • Je bent gepromoveerd of hebt ruime onderzoekservaring met praktijkgericht onderzoek
  • Je hebt affiniteit met het onderwijs
  • Je hebt ervaring in het opstellen en aanvragen van onderzoeksvoorstellen
  • Je bent in staat om te wisselen tussen verschillende rollen die een onderzoeker in praktijkgericht onderzoek heeft en te schakelen tussen verschillende projecten.
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken
  • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend en je betrekt graag collega’s en studenten bij jouw werk.
  • Je hebt ervaring met het werken in een complexe omgeving waar diverse belangen spelen en verschillende partijen samenwerken.
  • Je spreekt de taal van ondernemers en het netwerken zit in jouw aard.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en een sportvergoeding.

Wij bieden een uitdagende functie voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Hogeschooldocent A/B
Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3560,- en €5564,- (conform schaal 11/12 van de cao hbo).

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5. Onze vestiging in Almere staat middenin het bruisende centrum van Almere.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Marketing en communicatie; HRM
  • Economie
  • max. 32 uur per week
  • €3560—€5564 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 254901

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hospitaaldreef 5, 1315 JS, Almere

Bekijk op Google Maps

Interesting for you