Universitair hoofddocent Geschiedenis van de natuurwetenschappen

Universitair hoofddocent Geschiedenis van de natuurwetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 27 sep Amsterdam
De sectie Wetenschapsgeschiedenis (Algemene Vorming) van de Vrije Universiteit Amsterdam nodigt belangstellende wetenschapshistorici uit te solliciteren op een deeltijdpositie (0.5 fte) als universitair hoofddocent.

Functieomschrijving

Het onderzoek van de sectie richt zich op uiteenlopende aspecten van de wisselwerking tussen natuurwetenschap en maatschappij in de periode na 1800. De sectie participeert in CLUE+, het interfacultaire onderzoeksinstituut voor cultuur, kennis, geschiedenis en erfgoed van de VU, en tevens in het VU-brede Stevin Centre for History of Science and Humanities. De kandidaat wordt geacht een onafhankelijk en extern gefinancierd onderzoeksprogramma te ontwikkelen en nationale en internationale samenwerking te cultiveren. Tot de verantwoordelijkheden behoort tevens het doceren van cursussen in de geschiedenis van de afzonderlijke bètavakken.

Uw taken
 • Het ontwikkelen van een eigen onderzoeksprogramma
 • Het schrijven van onderzoeksvoorstellen gericht op externe financiering
 • Het verzorgen van onderwijs in verschillende bachelor-programma’s
 • Het bijdragen aan administratieve taken binnen de sectie

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • U publiceert in internationale wetenschappelijke tijdschriften en beschikt over een academisch netwerk
 • U bezit goede didactische kwaliteiten en ervaring/affiniteit met het onderwijs
 • U hebt aantoonbare ervaring met het verwerven van externe financiering
 • U bezit goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €5.039 (schaal 13) en maximaal €6.133 (schaal 13) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair hoofddocent 2 en staat open voor ten minste 0,5 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.
CLUE+
CLUE+ is het interfacultaire onderzoeksinstituut voor cultuur, cognitie, geschiedenis en erfgoed van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het brengt onderzoekers uit een grote verscheidenheid aan disciplines bijeen, om te werken aan gezamenlijke projecten, te reflecteren op maatschappelijke uitdagingen en strategieën te formuleren om die uitdagingen aan te gaan. Met interdisciplinaire teams, werkend op nieuwe wijzen en met innovatieve methodologieën, beoogt CLUE+ een inspirerend onderzoekklimaat te creëren voor getalenteerde jonge onderzoekers alsmede senior- en toponderzoekers.

Additionele informatie

Bent u geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 27 september 2019. Denk hierbij aan het uploaden van uw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Frans van Lunteren
Functie: hoofd van de sectie
Telefoonnummer:020-5987979
E-mail: f.h.van.lunteren@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Natuurwetenschappen
 • max. 20 uur per week
 • €5039—€6133 per maand
 • Universitair
 • 1326

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 sep. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).