Security Specialist Bij Infrastructure Services

Security Specialist Bij Infrastructure Services

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 31 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Stel je veiligheid, vertrouwelijkheid en het correct toepassen van privacy principes voor jezelf en anderen centraal en ben je bereid om samen met een team van specialisten de VU de komende jaren verder te brengen op het gebied van security. Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Het security operations center (SOC) is verantwoordelijk voor de vertrouwelijkheid en digitale veiligheid van de VU. Het SOC spoort niet alleen op, maar analyseert, mitigeert en adviseert (potentiële) dreigingen om dit te garanderen. In de steeds veranderende wereld van cybercrime, dreigingsniveaus en nieuwe technologieën, krijgt het SOC een prominente rol. Het verder uitbouwen van haar diensten is waar we jou voor vragen. Dit doe je niet alleen met de andere SOC collega’s maar ook samen met de andere afdelingen binnen de VU. Als security specialist krijg je de beschikking over semi-publieke bronnen en diverse SIEM- en IDS/IPS middelen passend bij de ambities en dreigingen van en voor de VU.

We zoeken naar collega’s met zoveel mogelijk ervaring om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Ben je echter minder ervaren maar wel ambitieus op securitygebied, dan leiden wij ook  intern op. Ambitie en talent op securityvlak is een prima motivatie om te reageren op deze vacature.


Jouw taken

  • Je wordt niet alleen security specialist maar ook Infrastructuur medewerker, security garandeer je samen.
  •  Je zorgt voor een voorspelbare en veilige dienstverlening.
  • Je verzorgt de monitoring, analyseert, mitigeert en bespreekt  security dreigingen en incidenten.
  • Je laat uitvoeren of voert zelf aanvals- en pentesten uit.
  • Je onderzoekt nieuwe security inzichten en deelt deze met je collega’s zowel mondeling als schriftelijk.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Een afgeronde HBO opleiding en/of vergelijkbaar werk- en denkniveau
  • Je mening is belangrijk. Je geeft mede vorm aan een security-brede realisatie van het securitybeleid, gevraagd en ongevraagd advies geven hoort bij de job
  • Communicatieve en samenwerkende capaciteiten
  • Aantoonbaar talent en ambitie is een vereiste
  • Afhankelijk van je talent en opgedane ervaring word je direct of in een later stadium ingezet bij vulnerabiltyscanning en forensics
  • Bijblijven is een must, opleidingen op het gebied van SIEM en bijv. SANS worden aangeboden

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.835 (schaal 9) en maximaal €4.978 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Consultant ICT 2, Consultant ICT 3 en staat open voor 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • goede doorgroei mogelijkheden
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.
 
Over afdeling, instituut, project
De afdeling Infrastructure Services (IS) is verantwoordelijk voor de infrastructurele diensten binnen de VU waaronder de datacenters, server-, storage- OS, (A)AD en SQL-platformen. Tevens wordt de digitale werkomgeving aangeboden inclusief technisch applicatiebeheer. Het op veilige en gecontroleerde wijze aanbieden van deze diensten staat centraal.

Specificaties

  • IT
  • Techniek
  • max. 40 uur per week
  • €2835—€4978 per maand
  • HBO
  • 1322

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you