Allround systeembeheerder en ontwikkelaar voor Web-research

Allround systeembeheerder en ontwikkelaar voor Web-research

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 4 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Geesteswetenschappen zoek voor het programma Nieuwe media een allround systeembeheerder en ontwikkelaar voor Web-research.

Binnen het departement Mediastudies wordt onderwijs verzorgd op het terrein van Nieuwe media en digitale cultuur. Binnen dit onderwijsprogramma worden onderdelen aangeboden die de praktijk(en) van nieuwe media onderzoeken, waarbij studenten direct met de praktijk te maken krijgen en hun bijdrage moeten leveren.

Als succesvolle kandidaat ben je een academisch en technisch manusje van alles, op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het web en met zin voor experiment. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband succesvol opereren, hebt een academisch denkniveau en een passie voor onderzoek en het ondersteunen daarvan. Je hebt een grondige kennis van de onderwijsprogramma’s Nieuwe media en Digitale cultuur of bent bereid die te verwerven. Doordat je je thuis voelt op het snijvlak van theorie en techniek kan je onderzoeksvragen vertalen in specifieke methodologiën en de bijbehorende tools daarvoor (door)ontwikkelen. Het spreekt vanzelf dat je over goede communicatieve vaardigheden moet beschikken.

Werkzaamheden:

De ontwikkelaar zal ingezet worden ten behoeve van drie vakken in het programma Nieuwe media.

  • Ondersteuning van het MA onderzoeksseminar Digital Methods for Internet Research. Dit omvat het ontwikkelen en onderhouden van tools (instrumenten) ten behoeve van het onderwijs. Deze instrumenten bestaan onder andere uit de Internet Censorship Explorer, Google Scrapers (Web, nieuws, blogs), de Wayback Machine scraper, evenals programma's die helpen bij het in kaart brengen van hyperlinknetwerken binnen Wikipedia en het parsen en analyseren van Wikipedia edit histories. Van de ontwikkelaar wordt ook verwacht dat handleidingen worden geschreven voor het gebruik van tools, bijvoorbeeld voor het verzamelen en analyseren van gearchiveerde pagina's van een website. De instrumenten, methoden en technieken worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met prof. dr. Richard Rogers en de onderzoekers van het Digital Methods Initiative. Het Digital Methods Initiative is met deze instrumenten, methoden en technieken zowel in haar onderwijs als haar onderzoeksmethoden wereldwijd toonaangevend en vernieuwend.
  • Ondersteuning van het BA praktijkvak. 
  • Ondersteuning van het MA praktijkvak. Voor dit vak moet de Masters of Media blog onderhouden en aangepast worden. Bij dit werk hoort ook het begeleiden van studenten bij de technische aspecten van het bloggen: het vormgeven van een site, het aanpassen van plug-ins, het bepalen van belangrijke functionaliteiten, et cetera. Mastersofmedia.hum.uva.nl heeft een goede tienduizend unieke bezoekers per maand. 

De werkzaamheden zijn door het jaar heen niet gelijk verdeeld, en ook niet vast te leggen op bepaalde dagen. Van de systeembeheerder wordt verwacht dat hij of zij flexibel is in het omgaan met werktijden en werkbelasting door het jaar heen; de werkzaamheden zijn intensiever in het eerste semester dan in het tweede semester.

 Van de ontwikkelaar wordt een bijdrage verwacht aan de verspreiding van kennis over het gebruik van nieuwe media in het onderwijs binnen de faculteit, met name door overdracht van kennis.

De ontwikkelaar werkt onder verantwoordelijkheid van het hoofd bedrijfsvoering Mediastudies en de hoogleraar Nieuwe media en digitale cultuur.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als geschikte kandidaat heb je:

  • minimaal een hbo- / BA-opleiding;
  • kennis van en ervaring met het systeembeheer van web servers (fysiek en VPS);
  • goede kennis van Linux. Ervaring met OSX en Windows;
  • ervaring met het interfacen met Web APIs;
  • kennis van en ervaring met HPC en distributed storage;
  • ervaring met databases zoals MySQL en PostgreSQL maar ook NoSQL;
  • kennis van en ervaring met beheer en aanpassing van blogs (Wordpress) en wiki’s;
  • ervaring in meerdere Web-technologiën zoals PHP en Python, DHTML, AJAX, CSS, SVG, JSON, XML, XQuery, XSLT;
  • affiniteit met open standaarden.

En ben je:

  • stressbestendig met een flexibele houding, zeker ook in werktijden;
  • initiatiefrijk en geneigd het experiment aan te gaan.

De volgende kennis is daarnaast een pre:

  • van IR en data mining (bijvoorbeeld web crawling, screen scraping, en statistische analyses met behulp van R);
  • van Big Query en AWS;
  • van informatievisualisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor 30.4 uur per week (0.8 fte), voor de duur van een jaar. Bij positieve beoordeling na een jaar zal de aanstelling omgezet worden in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd (38 uur per week), conform de Cao Nederlandse Universiteiten.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van de geesteswetenschappen. Diverse disciplines behoren tot de internationale top. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met culturele instellingen in de hoofdstad en daarbuiten. De Faculteit kent één faculteitsbreed onderzoekinstituut, het Amsterdam Institute for Humanities Research. Daarnaast participeert de faculteit in het interfacultaire onderzoekinstituut Institute for Logic, Language, and Computation (ILLC). Het contractonderzoek dat in deze instituten wordt uitgevoerd, is in beheer van een projectenbureau dat onderdeel is van het faculteitsbureau.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-geesteswetenschappen/faculteit-der-geesteswetenschappen.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • IT; Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 30.4 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 19-583

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you