Software engineer ten behoeve van de ontwikkeling van space instrumentatie

Software engineer ten behoeve van de ontwikkeling van space instrumentatie

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 6 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de instrumenten die op toekomstige satellieten komen, zodat collega's, wetenschappers in binnen- en buitenland, daar baanbrekende ontdekkingen mee kunnen doen over het heelal en over onze eigen Aarde. Jouw bijdrage bestaat uit het meedenken met wetenschappers over allerlei prototypes voor toekomstige ruimtemissies, en uit het ontwerpen en schrijven van software voor die prototypes én daadwerkelijke ruimte-instrumenten. SRON heeft een generiek testplatform dat hiervoor steeds verbeterd moet worden. Het is mede jouw taak verbeteringen aan te brengen aan dit testplatform, maar ook om project specifieke software te schrijven die een instrument aanstuurt en uitleest. Je schrijft ook software om de uitgelezen gegevens te helpen analyseren.

Je komt in een leuk team van vier software engineers te werken. Met hen, maar zeker ook met de elektronici, mechanici en wetenschappers, maak je deel uit van twee of drie projectteams. Je werkt bijvoorbeeld aan de ESA Athena- én PLATO-missies tegelijkertijd. Hiertoe kan je zelf goed prioriteren en schakelen tussen de projecten waaraan je werkt.

Voor deze functie werk je graag met systemen in ontwikkeling, nieuwe hardware en meetsystemen. Je pakt direct een oscilloscoop of netwerk analyzer om een hardware-probleem op te lossen. Je hebt ook kennis van de gangbare protocollen (OSI stack, Ethernet, UDP, TCP) en snapt protocoldebuggers zoals WireShark of tcpdump.

De software-ontwikkeling gebeurt op Linux met Python 3 en C++11. Met Qt maken we grafische gebruikersinterfaces, afgestemd op onze applicaties en natuurlijk op basis van de wensen van de gebruikers. Onze code staat in gitlab en met behulp van Jenkins worden er automatisch releases gemaakt.

Specificaties

SRON

Functie-eisen

We zoeken mensen met een HBO of universitaire opleiding informatica of elektronica die goed zijn in mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels. Je bent natuurlijk bereid om af en toe te reizen naar andere instituten of bedrijven voor allerlei discussies en testcampagnes. Kennis en ervaring met digitale signaalverwerking is een bonus!

In het kort:

  • Software engineer voor Python 3, PyQt en C++11 op Linux
  • Affiniteit met hardware, ruimtevaart en wetenschap
  • Goede kennis en ervaring met allerlei communicatieprotocollen
  • Ervaring met testen en het bedienen van allerlei meetapparatuur of debuggers

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar met de mogelijkheid van een vast contract. Inschaling vindt plaats binnen de cao Onderzoeksinstellingen op basis van opleiding en ervaring in schaal 9 (max. €3.949,-).

NWO kent o.a.:

  • Minimaal 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
  • 8% vakantiegeld;
  • Een goede pensioenvoorziening;
  • Ruime opleidingsmogelijkheden;
  •  Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Werkgever

SRON Netherlands Institute for Space Research

SRON Netherlands Institute for Space Research ontwikkelt en gebruikt innovatieve technologie voor grensverleggend onderzoek vanuit de ruimte. Het instituut legt zich daarbij toe op sterrenkundig onderzoek, aardgericht onderzoek en planeetonderzoek. De ruimte-instrumenten die SRON ontwikkelt voor satellieten van onder andere ESA en NASA hebben ervoor gezorgd dat het instituut tot de wereldtop van het ruimteonderzoek wordt gerekend.

Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website www.sron.nl.

Afdeling

Engineering Group (EG)

De Engineering Group (EG), met ruim 55 medewerkers, levert technologische innovatie en multidisciplinaire expertise aan de sensor research- en instrumentprojecten.

Specificaties

  • IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. €3949 per maand
  • 1551

Locatie

Sorbonnelaan 2, 3584 CA, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you