Twee PhD-kandidaten Waardegedreven Zorg bij de Medische Besliskunde

Twee PhD-kandidaten Waardegedreven Zorg bij de Medische Besliskunde

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 22 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een toonaangevend academisch medisch centrum? Het LUMC zoekt voor twee projecten bij de sectie Medische Besliskunde PhD-kandidaten in de richting van waardegedreven zorg.

Functieomschrijving

Als PhD-kandidaat bij de Sectie Medische Besliskunde houd je je bezig met de opzet en uitvoering van onderzoek naar waardegedreven zorg. Er zijn twee posities beschikbaar. Jij en de andere promovendus werken nauw samen, maar werken wel vanuit een andere invalshoek. Eén van jullie zal zich vanuit een managementsperspectief met waardegedreven zorg bezighouden en zich richten op performance management in een gekantelde zorgorganisatie. Je onderzoekt de praktijk van multidisciplinaire teams, de rol van zorgprofessionals daarbinnen en de wijze waarop hun meerwaarde voor de patiënt gedefinieerd en geëvalueerd kan worden. De andere richt zich op de patiëntgerichtheid binnen waardegedreven zorg en onder andere op de manier waarop patiëntgerichtheid in verschillende zorgpaden kan worden vormgegeven. Ook doe je onderzoek naar patiënt-gerapporteerde uitkomstmaten (PROMs). In beide onderzoekstrajecten is ruimte voor eigen ideeën. Voor beide posities geldt dat je gegevens verzamelt door middel van systematisch literatuuronderzoek, interviews, focusgroepen en vragenlijsten. Ook maak je gebruik van bestaande data. Je analyseert de data, schrijft publicaties voor internationale peer-reviewed tijdschriften en presenteert de resultaten op (inter)nationale bijeenkomsten. Beide onderzoekstrajecten worden afgerond met een proefschrift.

Samenvatting

·        Je hebt een master in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, Ethiek of Beleid & Management Gezondheidszorg

·        Je hebt ervaring met verschillende onderzoeksmethoden

·        Je bent communicatief vaardig in zowel Engels als Nederlands

·        Je analyseert en presenteert resultaten en schrijft publicaties

·        Je rondt het onderzoek af met een proefschrift 

 

 

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, Ethiek of Beleid & Management Gezondheidszorg afgerond. Je beschikt over aantoonbare ervaring met kwantitatief onderzoek en bij voorkeur ook kwalitatief onderzoek, en met het schrijven van wetenschappelijke teksten in het Engels. Je bent initiatiefrijk, organisatorisch sterk en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je hebt hart voor verbetering van de kwaliteit van zorg.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: minimaal 3 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van minimaal 3 jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Medische Besliskunde

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. Voor dit project wordt samengewerkt met de onderzoeksgroep Publiek Management van het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3103 per maand
  • Universitair
  • D.19.MV.MR.30

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you