Promovendus Netwerksubsidies

Promovendus Netwerksubsidies

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 18 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling staats- en bestuursrecht van het Instituut voor Publiekrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid geeft onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van het staats- en bestuursrecht en de Europeanisering daarvan. Bij de afdeling is een vacature voor een Promovendus Netwerksubsidies

Functieomschrijving

Steeds vaker wordt in het kader van een gelijkwaardige samenwerking tussen overheid en particuliere organisaties gekozen voor een zogenaamde netwerksubsidie, waarin de overheidsorganisatie in een samenwerkingsverband meewerkt aan het behalen van beleidsdoelstellingen en die ook (mede) financiert. Dit netwerkverband wordt in de praktijk vaak ervaren als een gelijkwaardige c.q. meer horizontale verhouding tussen partijen. Deze verhouding past bij de nieuwe rol die veel overheden voor zichzelf zien weggelegd: als facilitator en ondersteuner van maatschappelijke ontwikkelingen. Het samenwerkingsverband kan bestaan uit verschillende partners, zoals een of meerdere overheidsorganisaties, afgevaardigden uit het maatschappelijk middenveld, burgerinitiatieven, sociale ondernemingen en last but not least het bedrijfsleven. Meer informatie over netwerkfinanciering is te vinden op: https://financiereninnetwerken.nl/.

Deze vorm van subsidiëren is relatief nieuw en roept veel juridische vragen (en problemen) op. Het subsidierecht gaat namelijk uit van een verticale twee partijenrelatie tussen een financierend bestuursorgaan en een subsidieontvanger die de activiteiten uitvoert. Hoe worden de verantwoordelijkheden verdeeld binnen het netwerk? Wie bepaalt dat? Wie is aansprakelijk als het mis gaat? Zijn er bijzondere wettelijke regels nodig om deze constructies in de praktijk goed te laten functioneren? Bijvoorbeeld regels die gaan over welke partijen kunnen toetreden tot het netwerk en welke voorwaarden daarbij gelden? Wij zoeken een promovendus die naar dit soort vragen onderzoek wil doen.

Bijzonder aan dit promotietraject is dat het onderzoek mede wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en de provincie Noord-Brabant. Er is dus een substantiële interesse in dit onderwerp in de bestuurspraktijk. Onderdeel van het promotieonderzoek zal bestaan uit het ophalen van praktijkcasus bij de partners in dit project, zoals de genoemde provincies, maar bijvoorbeeld ook bij een van de grootste subsidieverstrekkers van Nederland: de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Het gaat om een functie voor vier jaar voor de uitvoering van een promotieproject onder de titel: Netwerksubsidies. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder begeleiding van prof. mr. drs. Willemien den Ouden, hoogleraar staats- en bestuursrecht, Universiteit Leiden, promotor, prof. mr. Jacobine van den Brink, hoogleraar staats- en bestuursrecht, Universiteit van Amsterdam, promotor, en mr. dr. Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht, Universiteit Leiden, dagelijks begeleider. Deelname aan de promovendi-opleiding van de Universiteit Leiden maakt deel uit van de functie.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een universitaire opleiding rechtsgeleerdheid, met als specialisatie bestuursrecht;
  • Bij voorkeur tevens een universitaire opleiding Bestuurskunde of Economie;
  • Aantoonbare belangstelling voor het raakvlak tussen wetenschap en praktijk;
  • Talent voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek;
  • Belangstelling voor de werking van het recht in de rechtspraktijk en in het bijzonder interesse in de werking van en samenwerking tussen publieke organisaties;
  • Goede communicatieve vaardigheden om theoretische kennis te ontsluiten en delen met de rechtspraktijk;
  • Flexibele en intelligente persoonlijkheid, die gemakkelijk schakelt tussen verschillende werelden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 4 jaar, met eerst een contract van een jaar, met de mogelijkheid van een verlenging met drie jaar na een positieve beoordeling van capaciteiten en compatibiliteit. De aanstelling moet leiden tot een voltooide dissertatie. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.325,- en maximaal € 2.972,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal P).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie: Sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Meer informatie: Faculteit Rechtsgeleerdheid en Instituut Publiekrecht, afdeling staats- en bestuursrecht.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • 36—38 uur per week
  • Universitair
  • 19-441

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you