Beleidsadviseur HR

Beleidsadviseur HR

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 17 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende thema's binnen onze HR strategie. Je volgt en ontwikkelt deze thema's proactief en in samenhang met de ambities van HR en de universiteit en bent met een flinke dosis energie en enthousiasme het aanspreekpunt voor deze thema's. Een belangrijk onderdeel van de functie is het vormgeven en uitvoeren van de strategische HR agenda als ondersteuning van de Radboud Universiteit Strategie 2020-2025. In dit beleid werk je zowel kader stellend en richtinggevend als ook aan de implementatie van het beleid. Je bent onderdeel van het team Beleid en werkt in verbinding met collega's van de eigen dienst, Bedrijfsvoering en de HR adviseurs in de faculteiten en eenheden en de collega's van de afdelingen binnen Radboud Services.

  • De thema's in je aandachtsgebied zijn doorgaans strategisch van karakter en benoemd in de strategische HR agenda, voorbeelden: het loopbaan- en talentbeleid van het wetenschappelijk personeel, performancemanagement, organisatieveranderingen en aantrekkelijkheid van het werk (zoals werkdruk, team science en sociale veiligheid). De thema's zijn niet statisch en dat betekent dat met de tijd ook andere HR onderwerpen tot het aandachtsgebied gaan horen.
  • In het proces van beleidsontwikkeling werk je nauw samen met bestuurders en ben je hun strategische gesprekspartner, werk je met HR collega's en collega's van andere disciplines, maar ben je ook zelfstandig. Je begrijpt de behoeften van de doelgroep en stelt je flexibel op, maar durft waar nodig tevens stelling te nemen. Naast dat je creatief en innovatief bent, ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen de universiteit en daarbuiten en maakt waar nodig een vertaling naar aanpassing van het beleid.
  • Je bent volledig verantwoordelijk voor de analyse, bestuurlijke afstemming, implementatie en evaluatie van het strategische beleid en zorgt voor goede aansluiting op de universitaire praktijk. Het vertalen van beleid in instrumenten en processen behoort ook tot je takenpakket.
  • Je sluit regelmatig aan bij (bestuurlijke) overleggen en stuurgroepen om beleid te toetsen en toe te lichten en bent zelf ook voorzitter van thematische werkgroepen.
  • Samen met de HR collega's in de faculteiten en eenheden zorg je dat medewerkers en leidinggevenden geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen in het HR beleid. Je informeert de HR collega's over de beleidsontwikkelingen en je zorgt ervoor dat de informatie op medewerkerswebsite up-to-date en toegankelijk is.
  • Je vertegenwoordigt de Radboud Universiteit in landelijke en internationale werkgroepen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je bent zowel conceptueel en analytisch sterk als ook een creatieve pragmaticus en denkt in oplossingen.
  • Je kent de academische omgeving, bijvoorbeeld als HR-adviseur of als beleidsmedewerker in een faculteit of op universitair niveau. En/of je bent wetenschapper met affiniteit met HR en organisatievraagstukken, en geïnteresseerd om op een andere manier bij te dragen aan de ontwikkeling van de universiteit. Je hebt een zeer goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en weet goed te werken met medezeggenschap en andere interne belangengroepen.
  • In een krachtenveld van verschillende belangen weet je met doorzettingskracht koers en regie te houden. Je hebt verbindingskracht en bent organisatiesensitief. Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken in een bestuurlijk complexe organisatie; je bent een serieuze gesprekspartner.
  • Je bent minimaal WO geschoold. Je hebt affiniteit met personeelsbeleid en minimaal 5 jaar werkervaring die van toegevoegde waarde is voor de functie.
  • Je hebt een zelfstandige hands-on werkhouding, vindt het vanzelfsprekend om een aantal projecten parallel aan te pakken en werkt graag samen. Je handelt vanuit de ambitie van de universiteit en bent klantgericht. Je vertaalt vragen en behoeften van (leidinggevende) wetenschappers en overige personeel in je dienstverlening.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, ook in de Engelse taal. Je stelt ideeën en informatie helder op papier en weet in kort en bondig taalgebruik beleidsvoorstellen en adviezen te formuleren.
  • Je hebt een open reflectieve houding, je bent geïnteresseerd in wat mensen drijft en hoe zij beter ondersteund kunnen worden in hun werk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar (met uitzicht op vast dienstverband).

  • Aanstelling: 32 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 5.656,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: 1 jaar (met uitzicht op vast dienstverband).
  • De gewenste datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Dienst Personeel en Organisatie

De Dienst Personeel en Organisatie (DPO) valt onder Radboud Services en ondersteunt bestuur, management en medewerkers van de Radboud Universiteit Nijmegen met betrekking tot personele en organisatorische aangelegenheden. Hierbij kan worden gedacht aan het ontwikkelen en implementeren van HR-beleid op concernniveau; het ontwikkelen van regelingen, o.a. op rechtspositioneel/arbeidsvoorwaardelijk terrein; loopbaanontwikkeling; personeelsbeheer; salarisadministratie etc.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 32 uur per week
  • max. €5656 per maand
  • Universitair
  • 1065568

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you