Arts-onderzoeker / promovendus borstkankeronderzoek

Arts-onderzoeker / promovendus borstkankeronderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 21 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het doel van het onderzoeksproject is om patiënten met borstkanker te behandelen met nieuwe medicijnen en waar mogelijk dit te combineren met moleculaire beeldvorming / molecular imaging. Dit laatste biedt de mogelijkheid te bestuderen hoe de medicijnen overal in het lichaam hun werk doen en factoren te identificeren die deze werking mogelijk beïnvloeden. Eén van deze factoren is bijvoorbeeld heterogene expressie van de oestrogeenreceptor van uitzaaiingen op verschillende plekken in het lichaam. Het onderzoeksproject bestaat onder anderen uit een patiëntenstudie, waarbij met de oestrogeenreceptor PET-scan (FES-PET), de gevoeligheid voor een nieuwe categorie medicijnen, CDK-remmers, wordt bestudeerd. De FES-PET is uniek in de wereld, en kan o.a. in het UMCG worden uitgevoerd.

U voert onder supervisie onderzoeken uit bij patiënten en coördineert de samenwerking met andere afdelingen die bij de verschillende studies betrokken zijn. U verwerkt de resultaten tot wetenschappelijke presentaties, publicaties en een proefschrift. Het project dient te leiden tot een academische promotie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- U heeft de studie geneeskunde met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- U heeft belangstelling voor klinische patiëntenzorg en oncologie.
- U heeft affiniteit met klinisch en / of translationeel onderzoek.
- U bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- U kunt goed in teamverband werken.
- U beschikt over goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.

Ook kandidaten die binnenkort hun studie hopen af te ronden worden uitgenodigd te reageren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een fulltime aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een aanvullende aanstelling van nog eens 3 jaar bij goed functioneren. Een parttime aanstelling tot een minimum van 90% behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt maximaal € 4481,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CA-UMC).

Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
mw. dr. C.P. Schröder (c.p.schroder@umcg.nl) of mw. prof. dr. G.A.P. Hospers (g.a.p.hospers@umcg.nl), deze e-mailadressen niet gebruiken om te solliciteren.

Afdeling

Medische Oncologie

Op de afdeling Medische Oncologie van het UMCG werken onder andere clinici, moleculaire biologen, en apothekers van verschillende nationaliteiten nauw samen in een stimulerende omgeving, met het gemeenschappelijke doel om de behandeling van kankerpatiënten te verbeteren. We werken aan de identificatie en karakterisering van nieuwe therapeutische doelen, de ontwikkeling van betere moleculaire beeldvormingsstrategieën en moleculaire biomarkers voor tumordetectie en patiëntmonitoring. De afdeling Medische Oncologie neemt deel aan de “Graduate School of Medical Sciences” (GSMS) van de Rijksuniversiteit Groningen. De opleiding en training van studenten en jonge wetenschappers is daarnaast één van onze belangrijkste activiteiten. Op de afdeling Medische Oncologie worden patiënten met solide tumoren behandeld met systemische therapie en doen wij onder andere onderzoek naar de effectiviteit van nieuwe medicijnen al dan niet samen met moleculaire beeldvorming / molecular imaging, met als doel de juiste patiënt te kunnen selecteren voor de juiste behandeling.

In verband met de toekenning van een subsidie van het KWF is er een vacature voor: Arts-onderzoeker / promovendus borstkankeronderzoek (100%).

Specificaties

  • PhD; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190611

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you