Postdoc Ontwikkelingspsychologie

Postdoc Ontwikkelingspsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 okt 31 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Ontwikkelings- en onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor een functie van Postdoc Ontwikkelingspsychologie

Functieomschrijving

Het ERC-Consolidator project ‘Prosocial behavior in adolescence’ staat onder leiding van Prof. dr. Eveline Crone en een enthousiast team van onderzoekers van het Brain & Development Research Center aan de afdeling Ontwikkelings- en onderwijspsychologie van de Universiteit Leiden. In dit project wordt onderzocht hoe jongeren zich gedurende de adolescentie ontwikkelen tot betrokken leden van de maatschappij. Het project bestaat uit twee onderdelen; werkpakket 1: een neurocognitief perspectief op prosociaal gedrag in de adolescentie, en werkpakket 2: de ontwikkeling van een interventie om prosociaal gedrag te bevorderen. Deze post-doc vacature is specifiek gericht op een gedragsgerichte invulling van werkpakket 2, en vereist geen neurocognitieve kennis. Wel is het belangrijk dat de post-doc interesse heeft om samen te werken in een interdisciplinair team, gebruik makend van de kennis die de twee AIOs op het project hebben ontwikkeld in werkpakket 1.

De werkzaamheden
De post-doc heeft als taak om een experimentele interventie studie op te zetten en uit te voeren naar factoren die prosociaal gedrag kunnen bevorderen in de adolescentie. Vanuit werkpakket 1 zijn inmiddels unieke datasets verzameld waarbij is onderzocht hoe prosociaal gedrag varieert binnen dezelfde personen in de periode van een week (zes opeenvolgende dagen) en in de periode van een jaar (vijf tweemaandelijkse metingen). De post-doc heeft als eerste taak om deze datasets te analyseren om meer inzicht te krijgen in stabiliteit en variabiliteit van prosociaal gedrag. Deze informatie zal leiden tot inzichten over welke aspecten van prosociaal gedrag het meest gevoelig zijn voor omgevingsinvloeden. Deze inzichten kan de post-doc vervolgens toepassen bij het ontwikkelen van een interventie om prosociaal gedrag te bevorderen. De post-doc zal het onderzoek uitvoeren en hierover rapporteren in peer-reviewed internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Gepromoveerd in ontwikkelingspsychologie, gedragspsychologie, of een gerelateerd vakgebied;
 • Ambitie om een topwetenschapper te worden;
 • Zeer gemotiveerd en met interesse in het onderwerp van dit project;
 • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met het analyseren van intensieve longitudinale data;
 • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met programmeren (e-prime) en pre-registratie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede sociale en organisatorische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van twee jaar. De positie is beschikbaar met startdatum tussen 1 januari 2020 en 1 juni 2020. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover: Sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Meer informatie: Faculteit Sociale Wetenschappen

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—30 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 19-446

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps