Business Controller (0,8 - 1,0 fte)

Business Controller (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 7 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht is plek voor een slimme en energieke Business Controller. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Zoek jij afwisseling, dynamiek, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden in je werk? Wil je werken bij een topuniversiteit waarin jouw bijdrage daadwerkelijk telt? Dan is de functie van controller bij de afdeling Finance & Control Woonbedrijf echt wat voor jou!
Als (business)controller fungeer je als sparringpartner voor de managers van de directies Vastgoed & Campus en het Facilitair Service Centrum. Daarnaast is de Universiteit bezig met de vernieuwing van haar vastgoed middels het Strategisch Huisvestingplan. In de trajecten die hiervoor zijn gestart is een belangrijke rol weggelegd voor een projectcontroller.

Als controller:
  • geef je gevraagd en ongevraagd advies, zodat de managers optimaal op de hoogte zijn van de stand van zaken in de staande organisatie en in projecten. Je hebt daarbij oog voor de financiën, kosten, risico’s, projectvoortgang etc;
  • draag je bij aan de planning- en controlcyclus binnen de directies, hetgeen inhoudt dat je meehelpt met het opstellen van de begroting en periodieke rapportages;
  • beoordeel je de (financiële) consequenties van project-, personeels- en investeringsvoorstellen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een slimme en energieke collega die voldoet aan de volgende eisen:
  • minimaal hbo-werk- en denkniveau met bij voorkeur een bedrijfseconomische opleiding;
  • minimaal drie jaar recente en relevante ervaring met business-, project- en/of vastgoedcontrol;
  • goede balans tussen creatief en pragmatisch kunnen werken, met de nadruk op doen;
  • in staat om alle belangen te overzien en zelfstandig te handelen binnen kaders;
  • het vermogen om doortastend, overtuigend en verbindend op te treden;
  • ervaring in het werken met SAP en Excel.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,8 - 1,0 fte voor een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.656,- (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.  Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder de keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Vastgoed & Campus is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de inrichting en het in stand houden van de universitaire huisvesting. De directie doet dit in nauwe samenwerking met het Facilitair Service Centrum. Beide directies vormen gezamenlijk het Woonbedrijf.
De afdeling Finance & Control Woonbedrijf:
  • is verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering van beide directies voor zowel de exploitatie als investeringen;
  • voert de regie over de geïntegreerde P&C producties (begroting, maandrapportages, kwartaalrapportages en jaarafsluiting) en de administratieve organisatie;
  • doet de controle van de vastgoedprojecten;
  • toetst rechtmatigheid van aanbestedingen, investeringen en overige inkopen;
  • beheert de vastgoedgerelateerde verzekeringsportefeuille;
  • zorgt voor huur en verhuur van vastgoed en erfpachtuitgiften in het USP, inclusief de bijbehorende grondexploitatie.

Door de wijziging in de vastgoedstrategie zijn de komende jaren dynamisch; er is een investeringskader van ruim 800 miljoen voor de komende 10 jaar. We gaan de komende tijd over naar verdergaande assetmanagementprocessen en naar een andere methode van investeringsbesluiten (Total Cost of Ownership).

Het team van zes controllers staat onder leiding van de manager Finance, Control & Administration die direct rapporteert aan de directeur Vastgoed & Campus en de directeur Facilitair Service Centrum. Het is een kundig en plezierig team dat staat te trappelen om de nieuwe uitdagingen op te pakken met een nieuwe collega.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 30—40 uur per week
  • €3637—€5656 per maand
  • HBO
  • 1067064

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you