Projectleider/moleculair bioloog voor toepassing van eDNA bij beheer van exoten

Projectleider/moleculair bioloog voor toepassing van eDNA bij beheer van exoten

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 11 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De genomics expertise groep Dutch Genomics Service & Support Provider (MAD) is op zoek naar een projectmanager met een moleculair-biologische achtergrond voor een EU-LIFE subsidieproject in samenwerking met de Unie van Waterschappen.

Wat ga je doen?           

Je zult als projectleider een sleutelrol vervullen in het vierjarige project EU-LIFE betreffende nieuwe methoden voor het beter beheren van de muskusrat en beverrat-populaties. Dit is belangrijk omdat het graafgedrag van deze exoten een serieuze bedreiging vormt voor de veiligheid van onze nationale waterkeringen. Dit project wordt vanuit de Universiteit van Amsterdam in nauwe samenwerking met de Unie van Waterschappen en diverse andere Nederlandse, Belgische en Duitse partners uitgevoerd.

De primaire doelstelling van het project is om het beheer van de genoemde exoten met moderne middelen te verbeteren. Het hier relevante subproject betreft het uitbreiden van de standaard beheermiddelen met environmental-DNA- (eDNA) technieken om deze exoten efficiënt en duurzaam terug te kunnen dringen. Dit zal mogelijk zijn door specifieke moleculair-biologische eDNA-technieken te ontwikkelen en deze te combineren met slimme speurstrategieën.

Gedurende het project zal de complete eDNA-methodiek worden opgebouwd, uitgetest en geïmplementeerd in heel Nederland, in nauwe samenwerking met de muskusrattenbeheerorganisaties, de waterlaboratoria en de Unie van Waterschappen.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

  • een hbo of universitair niveau waarbij DNA-technologie uitgebreid aan bod is gekomen;
  • minstens 2 jaar praktijkervaring in de moleculaire biologie (o.a. DNA-isolatie en qPCR);
  • ervaring met, of werkt aan een toekomst in projectmanagement;
  • goede communicatieve vaardigheden en spreekt vloeiend Nederlands;
  • een overtuigende persoonlijkheid, die compatibel is met werken in teamverband.

Daarnaast ben je in staat om in een complexe werkomgeving de projectdoelen te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar.

Wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor een jaar voor 30 tot 38 uur per week. Bij gebleken geschiktheid zal het dienstverband worden verlengd met 2.5 jaar.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, bij aanvang €2.709 tot €3.514 bruto per maand op basis van volledige werktijd (schaal 10-1 tot 10-6), exclusief 8.3% eindejaarsuitkering en 8% vakantieuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica – Swammerdam Institute for Life Sciences

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is één van de grootste institituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 230 medewerkers werken in 16 onderzoeksgroepen die excellent onderzoek doen rondom vier thema’s:

  1. Cell & Systems Biology;
  2. Neurosciences;
  3. Green Life Sciences en
  4. Microbiology.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 30—38 uur per week
  • €2709—€3514 per maand
  • Universitair
  • 19-672

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you