Coördinator ondersteuning en ontwikkeling onderwijsapplicaties (1,0 fte)

Coördinator ondersteuning en ontwikkeling onderwijsapplicaties (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 okt 31 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Studenten, docenten en onderwijsondersteuners maken steeds vaker gebruik van onderwijsapplicaties. Om de vraag vanuit het onderwijs goed te kunnen ondersteunen is enerzijds inzicht nodig in de wensen en processen vanuit het onderwijs, anderzijds is onderwijskundige en ICT kennis

Functieomschrijving

Studenten, docenten en onderwijsondersteuners maken steeds vaker gebruik van onderwijsapplicaties. Om de vraag vanuit het onderwijs goed te kunnen ondersteunen is enerzijds inzicht nodig in de wensen en processen vanuit het onderwijs, anderzijds is onderwijskundige en ICT kennis en inzicht nodig in hoe bestaande (of nieuwe) onderwijsapplicaties ingezet kunnen worden om aan de klantvraag te voldoen. Deze ondersteuning wordt verzorgd door één multidisciplinair team met daarin gebruikersondersteuning en advisering, functioneel en technisch beheer, maar ook innovatie in de vorm van het adviseren over en implementeren van aangeschafte applicaties of het zelf technisch ontwikkelen en integreren van applicaties.

Om het geheel van onderwijsapplicaties beter te ondersteunen en de vraag naar innovatie beter te kunnen bedienen breiden wij het aantal coördinatoren uit van drie naar vier. Wij zijn op zoek naar een collega voor het cluster Onderwijslogistiek die samen zal werken met de huidige coördinator van het cluster Onderwijslogistiek en die van cluster Leeromgeving. Met deze coördinatoren werk je samen met de rest van het team van 20-25 parttime studentassistenten, 7 ontwikkelaars en beheerders en de diensteigenaar. De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van één of meer onderwijsdiensten en moeten in staat zijn om het werk van een collega coördinator over te nemen. De coördinatoren werken onder leiding van de diensteigenaar, tevens teamlead.

De verdeling van diensten is als volgt:
- Cluster Leeromgeving met daarin de diensten Studentportal, Leeromgeving, Digitaal Toetsen en Automatische Collegeopnamen en bijbehorende applicaties Blackboard, building blocks en diverse geïntegreerde aangeschafte applicaties en Presentations2Go.
- Cluster Onderwijslogistiek met daarin de diensten Onderwijs Catalogus, SIS, Roosters, Career Services, Vak- en Curriculumevaluaties, Kwaliteitszorg en bijbehorende applicaties Ocasys, Progress, Syllabus, Blue Evaluations, Quamatrix.

De nieuw aan te stellen coördinator zal met de huidige coördinator(en) de vernieuwing van o.a. Ocasys faciliteren door te bemiddelen tussen de verschillende gebruikersgroepen. Daarnaast zal de nieuw aan te stellen coördinator samen met de huidige coördinator(en) zorgen voor een goede samenhang tussen de diensten en projecten, maar ook voor een goede samenhang tussen kwaliteit en continuïteit.

Naast de samenwerking binnen het team waarin je werkt, werk je nauw samen met de drie andere teams binnen het domein onderwijs: Docentprofessionalisering, Toetsondersteuning en Educational Innovation and research.

Je biedt passende ondersteuning en advisering in een omgeving die een robuuste dienstverlening vereist maar ook een flexibele oplossingsgerichte houding. Naast een sterk analytisch vermogen beschik je over goed inzicht in academisch onderwijs, onderwijsprocessen en de bestuurlijke organisatie. Je bent klantgericht en hebt zeer goede communicatieve en samenwerkende vaardigheden. Tevens bezit je het vermogen om onderwijskundige activiteiten te vertalen naar bestaande en mogelijke nieuwe ICT-oplossingen die passen binnen de onderwijsdiensten en de onderwijsketen van de RUG.

Ons streven is om in de toekomst diensten te kunnen bieden die nauwer aansluiten bij de verwachtingen en behoeften van gebruikers, door betere integratie binnen en tussen de ICT componenten van de onderwijs diensten.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

● een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in een beta of technische richting
● minimaal vijf jaar relevante werkervaring met onderwijs en onderwijsvernieuwing in het WO
● minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een functie waarin communicatie en relaties met (eind)gebruikers belangrijk was, met als doel het oplossen van vragen en problemen van gebruikers
● minimaal vijf jaar relevante werkervaring met het creëren van complexe ICT oplossingen die positief gewaardeerd worden door eindgebruikers en beheerders.
● ervaring met grote en complexe (onderwijs)organisaties
● goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid
● kennis van de gebruikte onderwijsapplicaties is een pré.

De persoon die wij zoeken scoort hoog op de competenties analytisch vermogen, goed kunnen samenwerken en communiceren, klantgerichtheid, goed kunnen plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:
• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.637,- tot maximaal € 4.978,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• in eerste instantie een dienstverband voor een periode van twee jaar om te beoordelen of je aan de functie-eisen voldoet. Bij goed functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 32.000 studenten en 6.000 medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Centrum voor Informatietechnologie
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een vooraanstaand landelijk en Europees expertisecentrum op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met ca. 250 medewerkers beheert het CIT de benodigde faciliteiten en ondersteunende processen voor alle studenten en medewerkers. In lijn met het strategisch plan van de universiteit ligt de focus in onderwijs & ICT op actief leren en on campus opleidingen; de focus in onderzoek & ICT ligt op menselijke gegevens en Big Data-technologieën. Deze staan bovenop uitstekende IT-infrastructuur ter ondersteuning van personeel en studenten, inclusief bedrijfsbeheersystemen. Met personeel en faciliteiten die van het hoogste niveau zijn, kan het CIT optreden als een enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. Dit wordt gerealiseerd door diensten samen met mensen die ze gebruiken te ontwikkelen. De kracht van de universitaire gemeenschap wordt daarmee gebruikt om te innoveren en de kwaliteit in de hele organisatie te verbeteren. Dit leidt tot een universiteit van Groningen die aantrekkelijk is voor studenten, docenten en onderzoekers vanwege de high-end ICT-faciliteiten. Onze kernwaarden zijn: Respect, Collegialiteit, Samen, Fun, Openheid en Commitment.

Specificaties

  • IT
  • Techniek
  • max. 38 uur per week
  • max. €4978 per maand
  • Universitair
  • 219107-08H

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you