Junior docent Staats- en bestuursrecht

Junior docent Staats- en bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 14 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij (bijna) afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Wij zoeken een enthousiaste junior docent.

Functieomschrijving

Als docent verzorg je werkgroeponderwijs voor de Bachelorvakken Beginselen Bestuursrecht, Beginselen Staatsrecht, Bestuursrecht en Staatsrecht. Daar hoort ook bij het reviseren en aanvullen van het werkgroepmateriaal. Na afloop van het onderwijs ben je betrokken bij het opstellen en het nakijken van tentamens.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • master of doctoraal Nederlands Recht en aantoonbare belangstelling voor en kennis van het staats- en bestuursrecht;
  • ervaring in, althans affiniteit met het geven van onderwijs, brede inzetbaarheid en vaardigheid om kennis op een enthousiaste en creatieve manier over te brengen op studenten;
  • goede sociale en organisatorische vaardigheden en goed kunnen (samen)werken binnen een team van docenten;
  • flexibiliteit met betrekking tot werktijden;
  • goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
 
De sectie Staats- en bestuursrecht verzorgt onderwijs op het terrein van het staatsrecht en het bestuursrecht binnen de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie en binnen de afstudeerrichting Jurist en Overheid, op Master-niveau. De sectie hecht grote waarde aan de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek en aan een goede onderlinge werksfeer. Het onderzoek van de sectie vindt plaats binnen het kader van de onderzoeksprogramma’s ‘Public Contracts: Law and Governance’ en ‘Grondrechten, Regulering en de Verantwoordelijke Overheid’.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 32 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 1536

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you