Arts promovendus Oogheelkunde

Arts promovendus Oogheelkunde

Geplaatst Deadline Locatie
29 okt 9 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij bieden jou als basisarts met echte interesse in oogheelkunde een unieke mogelijkheid om te promoveren en je te verdiepen in een van de speerpunten van de afdeling Oogheelkunde: leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). We willen in de behandeling van LMD voorop lopen door nieuwe persoonsgerichte behandelingen te ontwikkelen, waarbij patiënten geselecteerd zullen worden op basis van hun genetisch profiel. Jij kunt hier in een patiëntgebonden onderzoekstraject van 3 jaar een wezenlijk steentje aan bijdragen.

Als arts onderzoeker maak je deel uit van een internationaal team van 15 junior onderzoekers verbonden aan de afdeling Oogheelkunde, dat onder leiding staat van hoogleraren met wereldfaam. Je werkt in een team onderzoekers aan het prestigieuze NWO/ZonMW VICI project 'PRECISE. Precision medicine for age-related macular degeneration: from biomarkers to patient stratification and disease modeling' van Prof. Dr. Anneke den Hollander, een expert op het gebied van de moleculaire oorzaken van LMD. Het onderzoek wordt mede begeleid door Prof. Dr. Carel Hoyng, een expert op het gebied van klinisch onderzoek en (gen)therapie trials bij LMD, en door Prof. Dr. Caroline Klaver, met expertise in epidemiologie en analyse van netvlies images door middel van artificial intelligence. Je werkt nauw samen met andere junior onderzoekers in het team, en je denkt zelf actief mee aan de richting van het onderzoek.

Je primaire doel als arts onderzoeker is wetenschappelijke verdieping en een academische promotie. Nog even voor jouw informatie: uit het team van arts promovendi werven we kandidaten voor de opleiding tot oogarts. Als je vakmatig en als mens echt toegevoegde waarde levert voor onze afdeling, heb je dus uitzicht op een mooie toekomst in het Radboudumc.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Uitwerken van een onderzoeksprotocol op basis van de NWO/ZonMW VICI subsidieaanvraag.
  • Uitvoeren en coördineren van de dataverzamelingen en uitvoeren van image en data analyse conform het onderzoeksplan.
  • Coördineren van dataverzamelingen in onze LMD database en biobank.
  • Analyse van netvlies images door middel van artificial intelligence.
  • Schrijven van wetenschappelijke publicaties voor internationale tijdschriften.
  • Presenteren van resultaten van het onderzoek op nationale en internationale congressen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven arts promovendus met een sterke ambitie voor wetenschappelijk onderzoek en een academische promotie. Je hebt oprechte interesse in het vakgebied oogheelkunde. Daarnaast:
  • Ben je basisarts (MSc geneeskunde) of wordt dit op zeer korte termijn.
  • In staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren.
  • Een teamspeler en je bent gemotiveerd om in een interdisciplinair en internationaal team samen te werken met collega-onderzoekers.
  • Beschik je over goede mondelinge, organisatorische en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Afdeling Oogheelkunde
Op de afdeling Oogheelkunde werken ongeveer 120 medewerkers. De afdeling kent 12 subspecialismen, allen op academisch niveau. De diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het netvlies neemt een belangrijke plaats in binnen de afdeling. Dit geldt in het bijzonder voor de diagnostiek en behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD), diabetes mellitus, erfelijke retinale aandoeningen en vitreoretinale problematiek (bijvoorbeeld netvliesloslatingen).

De wetenschappelijke onderzoekslijnen van de afdeling komen overeen met deze gebieden. De focus ligt op de tertiaire oogheelkunde en nadrukkelijk niet op tweedelijns oogheelkundige zorg. Het onderzoek en de trials van de afdeling richten zich veelal op (voorbereidingen op) innovatieve behandelmethoden, zoals gentherapie en RNA-therapie.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • max. €3103 per maand
  • Universitair
  • 109866-P562770-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you