Kwartiermaker Data Competence Capability

Kwartiermaker Data Competence Capability

Geplaatst Deadline Locatie
30 okt 19 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, het Bestuursbureau, directie Bedrijfsvoering, afdeling Informatiemanagement zoekt een organiserende, motiverende Kwartiermaker Data Competence Capability

Functieomschrijving

Interpretatie van data biedt de universiteit een veelheid aan kansen om sneller, effectiever, gefundeerder en meetbaar haar visie te realiseren. Voor de verwerking van data naar bestuurlijke besluitvorming moeten alle medewerkers competenties ontwikkelen en moet de universiteit randvoorwaarden invullen in de processen, systemen en personeel. Deze randvoorwaarde noemen we de Data Competence Capability (DCC). Voor het inrichten hiervan zoekt de universiteit een kwartiermaker die ons begeleidt om dit stapsgewijs te doen, waarbij rekening wordt gehouden met een complexe en diverse uitgangssituatie. Juist omdat de eindsituatie nog niet vast ligt wordt gezocht naar iemand die het proces van learning-by-doing kan begeleiden op basis van concrete besluitvormingsproducten en ook gepassioneerd is om daarna invulling te geven aan een organiserende functie.

De werkzaamheden

  • Coördineren van de ontwikkeling van data-producten en -diensten door een netwerkorganisatie (procesmanager);
  • Prioriteren van de vraag naar, en het aanbod van, data-producten en diensten;
  • Uitwerken van een roadmap met toekomstige data-producten en diensten (vraagarticulatie en vraagbundeling);
  • Organiseren van ontwikkelsessies om de kansen en mogelijkheden te laten zien (jam-sessies);
  • Ontwikkelen van de toekomstige organisatie en werkwijze van de data competence capability (kwartier maken);
  • Faciliteren van de data-experts in persoonlijke, technologische en afdeling-overstijgende productontwikkelingen;
  • Faciliteren van de teamleiders van Bestuurlijke Informatie, Continuous Monitoring en Business Intelligence.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Organiseren en realiseren vanuit een netwerkgedachte;
  • Facilitator en motivator;
  • Brede visie op data competence (van tooling tot bestuurlijke processen);
  • Zeer ervaren op organisatiesensitiviteit;
  • Aantoonbare ervaring met data competence;
  • Aantoonbare ervaring met het direct en indirect aansturen van mensen.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en positief besluit op de eerste fase. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.406,- en maximaal € 6.133,- per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12-13).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover: Arbeidsvoorwaarden.

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader wordt u – bij een vast dienstverband - in uw functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met u verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van uw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

Werkgever

Universiteit Leiden

Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur en draagt zorg voor de voorbereiding van beleid en de uitvoering van besluiten. Hierbij onderhoudt het Bestuursbureau nauwe relaties met faculteiten en expertisecentra. Op een aantal terreinen zoals financiën, personeel, juridische zaken en strategische communicatie heeft het Bestuursbureau ook een serviceverlenende rol voor de gehele organisatie.

De Data Competence Capability (DCC) start als een virtuele netwerkorganisatie binnen het Bestuursbureau. In deze netwerk organisatie wordt samengewerkt door de teams Bestuurlijke Informatievoorziening (afdeling Informatiemanagement), Continuous Monitoring (afdeling Financieel Shared Service Center) en Business Intelligence (afdeling Functioneel Beheer). De klanten van het DCC zijn divers en omvatten het College van Bestuur, de directies Strategie- en Academische Zaken, Student- en onderwijszaken, Strategische Communicatie en Marketing, Bedrijfsvoering en natuurlijk de faculteiten. Producten en diensten van het DCC omvatten onder meer analyses, learning- en studentanalytics, evaluaties, rapportages en dashboards op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Het MT Bedrijfsvoering acteert als opdrachtgever voor de kwartiermaker.  

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 30—38 uur per week
  • 19-464

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you