Universitair Docent Strafrecht (1,0 fte)

Universitair Docent Strafrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 nov 25 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een Universitair Docent Strafrecht. Heeft u interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Universitair Docent Strafrecht. U zult worden ingezet voor het strafrechtelijk onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid (verplichte vakken en keuzevakken) en in de master Strafrecht. Daarnaast begeleidt u scripties in de bachelor- en masterfase. Ook vervult u overige onderwijsgerelateerde taken, zoals onderwijscoördinatie, tutoraat, voorlichting en het ontwikkelen en/of reviseren van onderwijs. U verricht wetenschappelijk onderzoek (bij aanvang dertig procent van de werktijd). Daarnaast verwachten wij dat u uw onderzoek verricht in samenwerking met collega’s binnen één van de binnen het departement bestaande onderzoeksprogramma’s. Een uitbreiding van uw onderzoekstijd behoort daarbij op termijn tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een jurist met een straf(proces)rechtelijke achtergrond. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:
  • ervaring in het bachelor- en masteronderwijs op het gebied van het straf(proces)recht;
  • ervaring in begeleiding van bachelor- en masterscripties;
  • organisatorische en didactische ervaring en kwaliteiten;
  • de 'Basiskwalificatie Onderwijs' of de bereidheid deze te halen;
  • een afgerond proefschrift of u promoveert zeer binnenkort (d.w.z. dat uw manuscript door de beoordelingscommissie is goedgekeurd);
  • u heeft wetenschappelijke publicaties op het terrein van het (straf)procesrecht op uw naam staan;
  • goede contactuele eigenschappen;
  • een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • zo mogelijk beschikt u over ervaring in het werven en/of het uitvoeren van tweede en/of derde geldstroomonderzoek;
  • ervaring in de rechtspraktijk strekt tot aanbeveling;
  • tenslotte bent u flexibel met betrekking tot werktijden: het onderwijs wordt verzorgd op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 uur en 19:00 uur. Tentamens worden soms in de avonduren afgenomen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling (1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. U ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder de keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht. Aanvang dienstverband bij voorkeur 1 februari 2020.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

U gaat werken bij het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen binnen het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt het onderwijs op de gebieden van straf(proces)recht, criminologie en forensische psychiatrie. Het Willem Pompe Instituut neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Hierbij wordt een multidimensionale aanpak gehanteerd. Het straf(proces)rechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van de departementale onderzoekszwaartepunten Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid (UCALL), Regulering & Handhaving (RENFORCE) of Rechtsstaat & Rechtspleging (Montaigne Centrum). Klik hier voor een overzicht van het strafrechtelijk onderwijs.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • 38—40 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • 1069884

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you