Postdoc voor het onderzoek 'Conflictoplossende Instituties'

Postdoc voor het onderzoek 'Conflictoplossende Instituties'

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 27 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt twee Postdocs voor het onderzoeksthema 'Conflictoplossende Instituties'

Functieomschrijving

Als onderdeel van het sectorplan rechtsgeleerdheid zoeken wij promovendi en postdoc’s op het thema 'Conflictoplossende Instituties'. De focus ligt op de rol van de rechtspraak in onderwerpen waar volop maatschappelijke en politieke discussie over is. Er wordt nauw samengewerkt tussen onderzoekers uit verschillende rechtsgebieden en gekozen voor een interdisciplinaire benadering.

De werkzaamheden
Binnen het thema 'Conflictoplossende Instituties' wordt in samenwerking en onderlinge verbinding met andere onderzoeksgroepen en vakgebieden gewerkt aan theoretische en methodologische vernieuwing. De focus ligt op rechtspraak, met name daar waar de rechter een rol heeft in onderwerpen waar volop maatschappelijke en politieke discussie over is. De onderzoeksgroep omvat onderzoekers van verschillende afdelingen, en werkt samen met nationale en internationale collega’s.

Als postdoc werkt u halftijds aan de uitwerking van een eigen onderzoeksproject op het thema conflictoplossende instituties en, afhankelijk van expertise en belangstelling, halftijds aan de theoretische, methodologische en/of organisatorische ondersteuning van het project.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd en bij voorkeur geschoold in meerdere disciplines, bijvoorbeeld recht en één van de sociale wetenschappen of recht en filosofie;
  • Aantoonbare uitstekende onderzoeks- en schrijfvaardigheden, blijkend uit een lijst van publicaties;
  • In staat om zelfstandig te werken en beschikt over sterke analytische vaardigheden en doorzettingsvermogen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging van twee jaar behoort tot de mogelijkheden, bij gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover: Arbeidsvoorwaarden.

Afdeling

Unviersiteit Leiden, Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving.

Specificaties

  • Postdoc
  • Recht
  • 36—40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 19-506

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you