Onderzoeker Omgevingsveiligheid

Onderzoeker Omgevingsveiligheid

Geplaatst Deadline Locatie
12 nov 25 nov Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een ongeval met gevaarlijke stoffen kan grote gevolgen hebben voor de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een brand in de chemische industrie of incidenten bij het transport van gevaarlijke stoffen. De overheid en het bedrijfsleven werken samen om de kans op dergelijke ongevallen zo klein mogelijk te houden en de leefomgeving zo veilig mogelijk. Het Centrum Veiligheid van het RIVM adviseert en ondersteunt overheden en professionals bij het voorkómen van, voorbereiden op en bestrijden van een ongeval of ramp.

Het Centrum Veiligheid is op zoek naar een gedreven onderzoeker omgevingsveiligheid. In deze functie ondersteun je overheden met onderzoek en advies over risicovolle situaties, hun oorzaken en hoe hiermee om te gaan. Je levert daarmee een bijdrage aan het voorkómen van ongevallen en het beperken van mogelijke schade voor mensen, het milieu en de economie.

Je voert onderzoeksprojecten uit voor omgevingsveiligheid – waarbij de nadruk ligt op de veiligheid van transport van gevaarlijke stoffen. Je werkt aan de verbetering van onze rekenmethoden en je adviseert de betrokken overheden over de consequenties hiervan. Je vertaalt complex jargon naar informatie die voor een breed publiek toegankelijk is.

Je werkt binnen een programma dat uitvoering geeft aan de opdrachten voor verschillende opdrachtgevers, zoals ministeries, inspecties, provincies, gemeenten en omgevingsdiensten. Je werkt onder aansturing van een coördinator en je legt verantwoording af aan het afdelingshoofd.

We verwachten van je dat je je standpunten helder onderbouwt in rapporten, factsheets en presentaties. Je draait mee in het programma Omgevingsveiligheid en je levert hierin een actieve bijdrage aan de ontwikkelingen in het werkveld. Je precieze werkpakket is afhankelijk van achtergrond en ervaring, en je volgt intern een opleiding om bijgeschoold te worden in de kennis die nodig is voor de functie.

Je kunt gevraagd worden te participeren in de responsorganisatie van Centrum Veiligheid, die ondersteuning biedt bij grootschalige incidenten met straling, chemische en of biologische agentia

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op academisch of postdoctoraal niveau in een natuurwetenschappelijke of technische richting.
  • Je hebt een uitstekend analytisch vermogen, en je hebt minimaal enkele jaren ervaring in het uitvoeren van onderzoeksprojecten.
  • Kennis van omgevingsveiligheid / externe veiligheid is een pre.
  • Je bent creatief en je bent in staat vernieuwende oplossingen te vinden.
  • Je bent vaardig in het uitvoeren van onderzoeken en het analyseren van data en onderzoeksresultaten.
  • Je bent een teamspeler, straalt enthousiasme uit, bent proactief en hebt uitstekende sociale vaardigheden.
  • Plannen en organiseren gaat je goed af en onder tijdsdruk blijf je goed functioneren.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels, wat tot uitdrukking komt in het schrijven van rapporten en presenteren van je onderzoek.
  • Je hebt overtuigingskracht, bent initiatiefrijk en weet mensen te verbinden.
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Techniek
  • 32—36 uur per week
  • €2683—€4313 per maand
  • Universitair
  • AT Onderzoeker Omgevingsveiligheid

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you