Promovendus Mental Health at Work

Promovendus Mental Health at Work

Geplaatst Deadline Locatie
12 nov 8 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Word je enthousiast van het actief inzetten van wetenschappelijke kennis ten behoeve van positieve werkbeleving en mentale gezondheid van individuen en teams in organisaties? Heb je een bovengemiddelde interesse in wetenschap en specifiek op het gebied van onderzoek naar werk en welzijn? Wil je graag een goede onderzoeker worden?

Wij zoeken een promovendus / promovenda voor het project ‘H-Work Mental Health at Work: Developing and implementing a multilevel intervention framework’. Deze promotieplaats wordt gefinancierd in het kader van het Europese Horizon 2020 mental Health at Work subsidieprogramma. De promotieplaats is ondergebracht binnen de programmagroep Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Als promovendus / promovenda maak je deel uit van het onderzoeksinstituut Psychologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Wat ga je doen?

Het promotieproject 'H-Work Mental Health at Work: Developing and implementing a multilevel intervention framework’ bestaat uit een uitdagende combinatie van theoretisch en toegepast onderzoek naar de werking van (combinaties van) specifieke interventies ter bevordering van welzijn op het werk binnen de EU. Deze interventies kunnen op individueel, groeps- of organisatieniveau plaatsvinden. Naast het in kaart brengen van bestaande interventies, zullen geselecteerde interventies ook worden geïmplementeerd binnen organisaties.

Het onderzoek kent vier deelprojecten:

  • systematische review van bestaande interventies;
  • ontwikkelen van een interventie toolkit en gebruikersprotocol voor deze toolkit;
  • ontwikkeling van nieuwe interventies;
  • interventies toetsen en evalueren.

Er wordt samengewerkt met meerdere internationale partners (Europese universiteiten en organisaties) en nationale partners (organisaties waar de interventies getoetst worden). Het project leidt tot zowel wetenschappelijke papers (o.a. een overzichtsstudie, interventie-ontwikkelingsstudie en een interventie-evaluatiestudie) als rapporten en presentaties op basis van de uitkomsten. De onderzoekstaken beslaan ongeveer 90% van de fulltime functie. Daarnaast zul je voor ongeveer 10% van de tijd onderwijstaken in arbeids- en organisatiepsychologie vervullen (bijv. begeleiding van Mastertheses en Bachelorprojecten die aansluiten bij je onderzoeksterrein).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

  • een afgeronde academische Master of Research Master in de Sociale wetenschappen, bij voorkeur in de Arbeids- & Organisatiepsychologie of Arbeids- en Gezondheidspsychologie;
  • ervaring en affiniteit met kwantitatieve onderzoeksmethoden (bijv. vragenlijst onderzoek, interventie-onderzoek, dagboek-onderzoek) en statistische data analyse (in ieder geval SPSS, kennis van Amos, Mplus en/of R zijn een pre);
  • interesse in zowel wetenschappelijk onderzoek als de toepassing ervan in de praktijk;
  • een professionele houding waaronder valt: organisatiesensitiviteit, flexibiliteit, integriteit, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, pragmatisme, goede communicatie- en presentatievaardigheden;
  • een vloeiende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, goede academische schrijfvaardigheid zowel in Engels als Nederlands;
  • bij voorkeur aantoonbare ervaring met het werken in organisaties in bijvoorbeeld een HR- of learning & development-rol.

Je bent:

  • analytisch sterk;
  • pragmatisch;
  • veerkrachtig;
  • sociaal vaardig;
  • creatief;
  • consciëntieus;
  • betrouwbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: twaalf maanden.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Aanstelling

Het betreft een aanstelling van 38 uur per week startend per 1 februari 2020. De aanstelling is eerst voor een jaar, bij gebleken geschiktheid wordt dit verlengd tot 3.5 jaar, wat zou moeten leiden tot de promotie. Afhankelijk van interesse en de financiële situatie van de afdeling kan dit eventueel worden uitgebreid met onderwijstaken en kan de aanstelling maximaal 4 jaar duren. Wij zullen een onderwijsplan opstellen, waarin ook het bijwonen van cursussen en (internationale) congressen is opgenomen. Je werkt actief samen met de afdeling P&O, de taskforce werkdruk en andere betrokkenen bij het thema werkdruk/werkgeluk binnen de UvA. Tevens word je ingezet voor het geven van onderwijs aan studenten.

Je salaris is €2.325 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot €2.972 in het laatste jaar op basis van volledige werktijd, conform de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Arbeids- en Organisatiepsychologie

In Europa en daarbuiten neemt de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) een vooraanstaande positie in. De faculteit is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen in Europa.

Onderwijs en onderzoek aan de faculteit gaan in op maatschappelijke en mensgerichte vraagstukken, vanuit wetenschappelijke nieuwsgierigheid gedreven, maar ook met oog voor actuele thema's. Bijvoorbeeld de impact van media en communicatie op individuen en samenleving, zorgvraagstukken, verstedelijking wereldwijd, de menselijke ontwikkeling, de rol van politieke instituties, begrip van de menselijke geest, groeiende ongelijkheid, diversiteitsvraagstukken en veranderende maatschappelijke verhoudingen​. 

Onderzoek en onderwijs bij Psychologie dragen bij aan een beter begrip van de menselijke geest en menselijk gedrag. anisatie contexten. 

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • 19-767

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you